* بررسی فضاهای هتل * اقامت میهمان – اتاق ها و سوئیت ها(درصد پیشنهادی) – ابعاد و اندازه اتاق ها – سوئیت ها(تعریف و انواع) * فضاهای عمومی – ورودیهای هتل – لابی – قسمتهای مختلف لابی – فضاهای عرضه غذا و نوشیدنی – فضاهای برگزاری مراسم و فعالیتها – دفاتر اداری – فضاهای خدماتی پشتیبانی(دور از دید) – پارکینگ – نمایشگاه و فروشگاه * مسجد *فضاهای برگزاری تعزیه * تعمبرگاه وسایل نقلیه * تاسیسات سوخت گیری * سرویس بهداشتی
– بررسی فضاهای هتل
انواع تسهیلات مورد نظر در هتل به چند بخش کلی تقسیم می شود: – اقامت میهمانان: شامل اتاقهای میهمان – سوئیت ها و تجهیزات آنها می باشد – فضای عمومی شامل ورودی ها، بالای اصلی، فضای نشیمن، فضای آمد و شد عمومی راهروها، سرویس های بهداشتی، فضاهای تفریحی، سالن اجتماعات و رستوران می باشد. – فضاهای خدماتی و پارکینگ ها: شامل بخش تهیه مواد غذایی، بخش تحویل زباله، بخش کارکنان خدمات لباسشویی و فضاهای مهندسی می باشد. – فضای اداری: شامل بخش پذیرش، بخش مالی و بخش اجرایی می باشد.
۲-۳-۲- اقامت میهمان
اتاق های خواب به عقیده بسیاری از شرکت های گرداننده هتل تأثیری بیاد ماندنی تر نسبت به سایر قسمتهای هتل در ذهن میهمانان مقیم در هتل می گذارند. همه مسائل مهم از طراحی دقیق فضا و جاگیری مبلمان و روشنائی و تأسیسات اتاقهای میهمان در جذب مشتریان هتل کمک می نماید. نداشتن نقص سرویس دهی به موقع و طراحی جزئیات نیز در این امر تأثیر بسزائی دارند.
– طراح اتاق خواب باید به نکات زیر توجه لازم را داشته باشد: میهمانان مقیم و مورد نظر خویش را تعیین کند. انواع تختهای اتاق خوابها را مشخص نماید. سایر مبلمانهای لازم را با ابعاد دقیق آنها مشخص نماید. ابعاد و اندازه اتاق خوابها را تعیین نماید. تعداد و نوع سوئیت ها را تعیین نماید. مسائل اقتصادی مربوط به طرح را نیز در اینجا لحاظ نماید. بطور کلی فردی که به دلایل کاری در مسیر حرکت خود به یک هتل مراجعه می نماید به اتاقی تک نفره جهت اسکان احتیاج دارد، میهمانهائی که بصورت گروهی یا گردهمایی مراجعه می نماید به اتاق هایی دو نفره و میهمانهای توریست یا کسانی که برای گردش و تعطیلات مراجعه می کنند معمولاً به اتاق هایی با تخت سایزکینگ و همراه با نشیمن و کاناپه های قابل تبدیل به تخت های یک نفره احتیاج دارند. همچنین در هتلهایی که می بایست به تمامی مشتریان بالا پاسخ دهد طراح باید کاربری محل را به عنوان فضای کار و برگزاری جلسات و هم به عنوان فضایی جهت استراحت و خواب در نظر گیرد. طراح اتاق خواب باید منعکس کننده نیازهای فردی مهمان باشد. بیشترین فروش در اتاقهای یک نفره و اتاقهائی است که هم خواب هم فضای انتظار و هم فضای کار برای مشتری را یکجا فراهم می آورد. طراحی طبقات تیپ اتاق میهمانان عمده ترین نقش را در طراحی هتل ارائه می دهد. زیرا ۶۵% تا ۸۵% کل فضای هتل به این بخش اختصاص دارد و هر گونه برخورد اقتصادی با این در یک طبقه، چندین بار تکرار خواهد شد.