مطالب معماری

دانلود پاورپوینت کامل معماری پُلها در شهرهای مختلف

در ارتباط با شهرهائی که با رودخانه همراه بوده اند و نقش رودخانه عامل مهمی در حیات آنها داشته است پل مطرح می شود.اصفهان شهری در کنار رودخانه ی زاینده رود به همراه موقعیت خاص خویش در منطقه پر عبور از قدیم تا کنون در ارتباط با رودخانه نقش مهمی را در جهت سازه های مختلط با پل داشته است.
یهودیه و جی دو شهر در منطقه اصفهان امروزی به وسیله پل شهرستان به بخش جنوبی رودخانه زاینده رود مرتبط می شوند.
پل شهرستان دارای چندین اهمیت در منطقه به حساب می آید در درجه اول تنها راه ارتباطی با بخش جنوبی رودخانه و در درجه بعدی به عنوان مرکز کنترل در جهت ورود و خروج اجناس باجگیری شناسائی افرادی که به منطقه وارد و خارج می شود.
گفته میشود که پلی نیز در قبل از صفویه در منطقه اصفهان ساخته می شود و این پل در جای فعلی پل خواجو قرار داشته است و با طرح اندازی جدید توسط شاه عباس برای شهر اصفهان در جهت تقویت شبکه ارتباطی خویش که بر مبنای چهار باغ قرار داشته این پل مسدود می گردد که بعدها پل خواجو طراحی می شود.
البته بایستی توجه داشت که هنوز پل خواجو در این زمان طرح نبود و پل عباس آباد پلی که در این قسمت قرار داشته مورد توجه بوده است.
تاریخچه پل خواجو :
پل خواجو چهارمین پل قدیمی است که از طرف مغرب برروی رودخانه زاینده رود قراردارد .هنگامیکه سیصد ذرع از پل چوبی بطرف پایین برویم به پل خواجو می رسیم که آن را پل بابارکن الدین ، پل شیرازی ، پل گهرستان ، پل حسن بیک ، پل تیموری و پل خواجو میگویند و درباره ساختمان و وجه تسمیه آن اقوال و روایات بسیاری نقل می کنند .از جمله این پل را خواجو که محله به این اسم را با جاده شیراز ربط می دهد ا زاین راه است که کاروانهای به هنگام خروج و دخول عبور می نمایند
تزئینات سی و سه سه پل :
تزئینات سی و سه پل محدود به طرحهائی یر وری گچ در داخل اطاقکها زیرین پل می باشد فرم ترنج که با خطوط منحنی و مستقیم به وجود آمده است. نمونه ای نادر از هنر تصویر سازی در این زمان است این قسمتها به علت مرور زمان و احتمالا” دوده و چربی آتش سیاه شده که قسمتهائی از آن دوده گیری و تمیز شده است.
تعمیرات سی و سه پل ( الله وردیخان ):
در سال ۱۳۲۳ بر روی سنگفرش قسمت سواره روی پل یک قشر بتن و روی آن یک قشر آسفالت ریخته بودند و چون این کار بدون محاسبه انجام شده بود در محلهایش ترک برداشته و سال به سال این ترکها زیادتر می شده و آب برف و باران هم به داخل آنها به داخل سقفهای پل نفوذ کرده و باعث خرابی و ویرانی بیش از حد پل گردیده است.

توجه :این پاورپوینت شامل ۱۵۱ اسلاید میباشد.

دانلود مستقیم از سایت معماری بنا:


نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

code

دکمه بازگشت به بالا