انسان طبیعت معماریتنظیم شرایط محیطی

دانلود پاورپوینت معماری پایدار

مقدمه:

اصطلاح پایداری (sustainable) برای نخستین بار در سال 1986 توسط کمیته جهانی گسترش محیط زیست تحت عنوان (رویارویی با نیازهای عصر حاضر بدون به مخاطره انداختن منابع نسل آینده برای مقابله با نیازهایشان) مطرح شد و هر روز بر ابعاد و دامنه آن افزوده می شود تا استراتژی های مناسبی پیش روی جهانیان قرار گیرد.

در این جهان، معماران نیز همسو با سایر دست اندرکاران در پی یافتن راهکارهای جدیدی برای تأمین زندگی مطلوب انسان بوده اند.

کاربرد مفاهیم پایداری و توسعه پایدار در معماری، مبحثی به نام «معماری پایدار» آغاز نموده اند که مهمترین سرفصل های آن با عنوان «معماری اکوتک»، «معماری و انرژی- معماری سبز» ایجاد می گردد.

تعاریف ساخت و ساز پایدار

ساخت و ساز پایدار این چنین تعریف شده است: «مدیریت یک محیط پاک و سالم بر اساس بهره برداری مؤثر از منابع طبیعی و اصول اکولوژیکی» که هدف از طراحی ساختمان های پایدار کاهش آسیب آن بر روی محیط و منابع انرژی و طبیعت است، که شامل قوانین زیر می باشد:

1- کاهش مصرف منابع غیرقابل تجدید

2- توسعه محیط طبیعی

3- حذف یا کاهش مصرف مواد سمی و یا آسیب رسان بر طبیعت در صنعت ساختمان سازی

بنابراین به طور خلاصه، ساختمان پایدار را می توان این چنین تعریف نمود:

ساختمانی که کمترین ناسازگاری و مغایرت را با محیط طبیعی پیرامون خود و در پهنه وسیع تر با منطقه و جهان دارد.

اهداف کلی ساختمان های پایدار

  •  بهره برداری مناسب از منابع و انرژی
  •  جلوگیری از آلودگی هوا
  •  مطابقت با محیط

اصول توسعه ساخت و ساز پایدار

برای ایجاد تعادل میان سطوح تنوع زیستی، سه اصل توسعه صنعت ساخت و ساز پایدار که در جهت و حفظ تنوع زیستی در شهر باید رعایت شوند، به شرح زیر است:

  • استفاده پایدار از منابع زیستی
  • استفاده از منابع تجدید ناپذیر
  • کاربرد معقول از چوب (به عنوان یک منبع تجدید ناپذیر)
  • حفاظت از تنوع زیستی

طراحی پایدار و اصول اولیه آن

طراحی پایدار همکاری متفکرانه معماری با مهندسی مکانیک، برق و سازه است. علاوه بر فاکتورهای متداول طراحی مانند زیبایی، تناسب و بافت و سایه و نور و امکاناتی که باید مدنظر قرار گیرند، گروه طراحی باید به عوامل طولانی مدت محیطی، اقتصادی و انسانی توجه نموده و اصول اولیه آن را که به قرار زیر است، مد نظر قرار دهد:

  •  درک محیط
  •  ارتباط با طبیعت
  •  درک روندهای موجود در طبیعت
  •  درک تاثیرات محیطی
  •  روند مشارکتی طراحی
  •  درک مردم

بنابراین معماری پایدار ترکیبی چند ارزش در بردارد:

زیبایی شناسی، محیط، اجتماع، سیاست و به عبارتی طراحی و ساختمان سازی هماهنگ با محیط.

و پایداری باید زیرکانه چند فاکتور را در نظر بگیرد: مقاومت و پایداری و طول عمر بنا، مصالح مناسب، و مفهوم و کانسپت.

پروژه هایی از خلاقیت معماران در استفاده از مصالح با توجه به اهداف توسعه پایدار

مجتمع مسکونی، فرانسه: ادوارد فرانسوا (Edouard Francois)

در این ساختمان با بنای روستایی، صفحه باران شامل نرده هایی چوبی است که با سیم به هم بسته شده اند. نمای خارجی این پرده بارانی حصیری با ایجاد سطحی دندانه ای، ظاهری روستایی به بنا می دهد. خلاقیت معمار در استفاده از این تیرکهای چوبی که مصالحی ارزان و پیش پا افتاده اند نمود یافته است. سیمهای متصل کننده تیرکها در طول دیوار به وسیله چوبهایی حمایت می شوند که در دیوار بنایی حجیم پشتی ثابت شده اند.

سایت پروژه در باغی از درختان گلابی قرار دارد. برای جلوگیری از بریدن درختان فضا به سه ساختمان سه طبقه  تقسیم شده که هر یک شامل شش آپارتمان است برای افزایش حجم آپارتمان ها سیر کولاسیون عمودی در دو حجم  کوچک مجزا طراحی شده که به وسیله یک سری تراس- راهرو به آپارتمان ها متصل می شوند.

در این قسمتها، پوسته چوبی غیرمتعارف ساختمان علاوه بر عملکردی  همچون پرده بارانی و مشربیه در معماری عربی، با سطوح خشن خود، جذابیت بصری خاصی به مجموعه بخشیده و پرده بارانی ساخته شده از تیرکها، فضاهای داخلی را به باغی سرشار از نورخورشید و نسیم تبدیل کرده است. درون آپارتمانها هم دیوارهای ضخیم سفالی با سطوح نمایان  و بام آجر فرش، باعث افزایش ظرفیت حرارتی ساختمان شده است.

خانه ماساچوست، آمریکا:جان هونگ

  (John Hong)

برای ساخت این خانه در سایتی وسیع در 12 مایلی غرب بوستون، از قطعات فولادی باقیمانده از پروژه شاهراه 6/14 میلیارد دلاری بوستون استفاده شده است.

مهندس سازه این خانه، Pedini 11 سال در این پروژه بزرگ حمل و نقل شهری کار کرده است. شهرت پروژه شاهراه سوم موسوم به Big Dig که شاهرگ اصلی مرکز تجاری بوستون است، بیشتر به دلیل شکسته شدن آن و نفوذ آب، سقوط پانلهای سقف وکشته شدن یک نفر و صرف هزینه بسیار است.

در زمان ساخت بزرگراه، برای ایجاد مسیر فرعی از شیبراهه های موقت ساخته شده از صدها اسلب بتنی پیش ساخته استفاده شد. بخشهای بازیافتی شامل قطعات پانلها وتیرهای فولادی بزرگراه و شمعهای پل آن است که مهندس خلاق به جای فروش مصالح به قیمت ناچیز یا صرف هزینه انبارداری، از آنها در پروژه های دیگر چون خانه سازی، پارکینگ شهرداری، زندان و… استفاده وبه نوعی آنها را بازیافت کرد. هزینه صرفه جویی شده 20 هزار دلار (هزینه انبار وانهدام) تخمین زده می شود.

کف طبقات و بام ساختمان از اسلبهای بتنی به طول 40 فوت و وزن بیش از 25 تن ساخته شده است. علاوه براین بیش از 600 هزار پوند فولاد و بتن از مصالح بازیافتی به کار رفته و بقیه قسمتهای خانه از مصالح جدید است. یک سیستم جمع آوری آب باران و استفاده مجدد از آن هم در باغ ژاپنی که در بالای پارکینگ طراحی شده ساخته شده است.

برپایی اسکلت خانه به مساحت 4300 فوت مربع با هزینه 645 هزار دلار، تنها سه روز به طول انجامید. با وجود مصالح حجیم و سنگین بازیافتی به کار رفته، این خانه سبک و شفاف، با پنجره های وسیع و استفاده زیاد از چوب طراحی شده است.

توجه :این فایل دارای ۶۰ اسلاید پاورپوینت میباشد.

دانلود مستقیم از سایت معماری بنا:


مطالب مشابه:

دانلود پاورپوینت کامل اقلیم و تنظیم شرایط محیطی

دانلود پاورپوینت معماری هم ساز با طبیعت ایران

معرفی انرژی خورشیدی در معماری

دانلود پاورپوینت نقش اقلیم در معماری

دانلود پاورپوینت اصول معماری سبز

دانلود پاورپوینت معرفی معماری معاصر پایدار

دانلود کتاب تنظیم شرایط محیطی

دانلود پاورپوینت کتاب تنظیم شرایط محیطی


نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

code

دکمه بازگشت به بالا