مطالعات اولیه پروژهنقشه هتل و موزه
دانلود فایل استانداردهای هتل همراه با دیاگرام های ارتباطی

ورودی های هتل
بهترین مکان برای مشاهده سیمای معماری هتل مسیر گذرهائی است که به درب های ورودی ساختمان منتهی می شوند، که در این مسیر، مشاهده جزئیات محوطه و طراحی بیرونی بنا – یعنی منظرسازیها نورپردازی در شب، مسیر ورودی و سایبان، همه و همه در ایجاد اشتیاق نسبت به مدت زمانی که مهمانان در هتل به سر خواهند برد مؤثر می باشند. هتل های بزرگتر احتمالاً دارای ورودی گوناگونی خواهند بود تا میهمانان مقیم را از مراجعه کنندگان مجزا کند و همچنین از میزان ترافیک غیر ضروری در ساختمان کاسته و هویت مستقلی برای رستوران یا کاربری دیگری ایجاد کرده و یا اینکه ایمنی بیشتری را تأمین نمایند.
اولویت ها در طراحی ورودی:
ورودی اصلی به هتل
ورودی به سالن های جشن / ضیافت
ورودی به رستوران / پیشخوان عرضه نوشیدنی / کلوپ شبانه / سالن بازیها و تفریحات شبانه
ورودی برای اتوبوس توریست ها / فرودگاه
ورودی برای سوئیت یا آپارتمان
لابی
در میان فضاهای عمومی یک هتل، لابی به تنهائی بیشترین برخورد را با میهمان دارد. این فضا نمایانگر وضعیت هتل می باشد. علاوه بر آن قوی ترین سیرکولاسیون درون هتل نیز می باشد. هدایت کننده میهمانان به میز پذیرش، بالابرها، رستورانها کافی شاپ ها، ملاقاتها، فضاهای تفریحی و غیره است.

لابی به عنوان مرکز و قلب هتل محل اتصال رفت و آمدها و فضاهای جداگانه یک هتل می باشد. فرم و طرح آن چه کوچک و دوستانه و چه بزرگ و رسمی، حالت و جو هتل را تعیین می کند. بنابراین، برنامه ریزی عناصر اصلی لابی و طراحی جزئیات آن، بعلت گذاشتن تأثیر ذهنی مثبت و ماندگار بر میهمانان از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است. موفق ترین طراحی ها، دو عامل کلیدی و بسیار مهم را در کنار هم بکار می گیرد: تأثیر ذهنی و عملکرد.
تا چند دهه قبل از افتتاح هتل Hyatt Regency Atlanta در سال 1967 اغلب لابی ها نسبتاً کوچک بوده و بر مبنای اصول اقتصادی که بقیه فعالیت های هتل بر آن اساس طرح شده بودند طراحی می شدند. اما در دهه هفتاد، گرایش به سمت طراحی لابی های بزرگتر تغییر پیدا کرد. این امر فقط برای هتل های گردهمایی و مجموعه های بزرگتر چند عملکردی نبود، بلکه برای هتل های کوچکتری که در مناطق حومه شهری و فرودگاهی بنا می شدند نیز صادق گشت. در دهده اخیر که تخصص های مربوط به هتل افزایش یافته، شواهدی مبنی بر گرایش به فضاهای داخلی دوستانه تر مشاهده می شود، بخصوص در هتل هایی که در رده هتل های مجلل، تمام سوئیت و مرکز کنفرانس قرار دارند.
اتاق های هتل شامل بخشهای زیر است:
فیلتر ورودی: که معمولاً رختکن و سرویس بهداشتی و حمام نیز در کنار آن واقع شده اند.
سرویس بهداشتی و حمام: حمامها شامل یک وان، توالت و یک دستشویی می باشند.
فضا برای تعویض لباس: شامل کمد یا قفسه ای می باشد که معمولاً بسته به شرایط مختلف متفاوت بوده ولی معمولاً در کنار ورودی قرار دارند تا از کارآیی بیشتری برخوردار باشند.
فضا برای تعویض لباس: شامل کمد یا قفسه ای می باشد که معمولاً بسته به شرایط مختلف متفاوت بوده ولی معمولاً در کنار ورودی قرار دارند تا از کارآیی بیشتری برخوردار باشند.
فضای خواب: این فضا در مرکز مدول اتاق می باشد.
فضاهای نشستن و کارکردن: اینگونه فضاها معمولاً در کنار پنجره واقع شده اند که شامل دو عدد مبل با یک میز کوچک و یک عدد میز کار با صندلی مربوطه می باشد.
فضای سرگرمی: این فضا در حقیقت اختصاص به تلویزیون و میز زیر آن که معمولاً میز آرایش و میز جهت گذاشتن چمدان است، می باشد.
فهرست
- بررسی فضاهای هتل
- اقامت میهمان
- اتاق ها و سوئیت ها(درصد پیشنهادی)
- ابعاد و اندازه اتاق ها
- سوئیت ها(تعریف و انواع)
- فضاهای عمومی
- ورودیهای هتل
- لابی
- قسمتهای مختلف لابی
- فضاهای عرضه غذا و نوشیدنی
- فضاهای برگزاری مراسم و فعالیتها
- دفاتر اداری
- فضاهای خدماتی پشتیبانی(دور از دید)
- پارکینگ
- نمایشگاه و فروشگاه
- مسجد
- فضاهای برگزاری تعزیه
- تعمبرگاه وسایل نقلیه
- تاسیسات سوخت گیری
- سرویس بهداشتی