تعریف:
ساختمان بتون فولادی ساختمانی است از بتن و فولاد که در مناطق کشش آن فولاد قرار داده شده باشد و در نتیجه «کشش را فولاد و فشار را بتون تحمل کند. قسمتهای عمده این اسکلتهای بتن آرمه عبارت است از دال (تاوه ـ سقف ـ کف) پوتر (تیر) قوس و قاپ ستون ـ شالوده ـ دیوارهای حایل و ضامن بتون آرمهای.
مزایای ساختمانهای بتنی:
۱- در ساختمانهای بتون آرمه شکل پذیری بهتر انجام میشود.
۲- مقاومت سازههای بتنی با گذشت زمان افزایش پیدا میکند.
۳- ساختمانهای بتون آرمه اگر صحیح اجرا شوند به مراتب مقرون به صرفهترند.
۴- پیوند به راحتی صورت میگیرد.
۵- در مقابل رطوبت و حرارت مقاومت بهتری نشان میدهد.
۶- مقاومت در مقابل آتشسوزی در سازههای بتنی خیلی بیشتر است و از اهمیت فراوان برخوردار میباشد.
۷- ساختمانهای بتنی در مقابل نشست و زمین لرزه مقاومت بیشتری دارند.
مراحل اجرای ستون
۱- بررسی و مطالعه ستون از روی نقشه و پس از بررسی محل اجرای آن ۲- آماده نمودن امکانات بتن ریزی ـ قالببندی ـ آرماتورگذاری ۳- نصب قالب و شاقولی نمودن آن و مهار کردن کامل آن ۴- آماتور گذاری و کنترل آن بر طبق نقشه اجرایی شامل کنترل طولی پوشش یا (آنکوراژ) قالبها ـ خاموتها ۵- بتن ریزی ۶-برداشت قالب پر از زمان معین.
بتن در هنگام بتنریزی
ضخامت لایههای مختلف بتن برای بتن مسطح نباید از ۳۵ سانتیمتر و برای بتن با حجمهای زیاد نباید از ۴۵ سانتیمتر بیشتر شود. قطعات و پستهای غیر فلزی که برای تثبیت آرماتورها موارد استفاده قرار گرفته است باید هنگامی برداشته شود که دیگر بوجود آنها نیازی نیست. کلیه کارهای بتنی دارای ایراد باید تخریب و تجدید یا بنحوی که مورد قبول دستگاه نظارت باشد. ترمیم شود تخلخل زیاد در سطح بتن ریخته شده را غیر قابل قبول میکند ولی تخلخل جزئی سطح بتن باید با ملات ماسه پر و صاف شود.
توجه :این فایل شامل ۲۷ اسلاید میباشد.
دانلود مستقیم از سایت معماری بنا:
دکمه بازگشت به بالا