انسان طبیعت معماری
دانلود پاورپوینت تهویه طبیعی در ساختمان
فهرست مطالب
استفاده از تهویه ی هوا ( ون تیلیشن)
روشهای تهویه و جابه جایی (حرارت)
تهویه ی طبیعی
جابه جایی طبیعی « در زبان مهندسی انتقلال حرارتی
تأثیر باد بر ساختمان
عملکرد تهویه و نیاز به آن در ساختمان
تهویه برای سلامت
تهویه برای ایجاد آسایش
تهویه برای خنک سازی ساختمان
تهویه برای خنک سازی ساختمان
نیاز به تهویه در ساختمان با توجه به نوع اقلیم
معیار ارزیابی شرایط تهویه در داخل ساختمان
تهویه مورد نیاز و اقلیم
اقلیم گرم و مرطوب
نکته تهویه طبیعی برای خانه شما
استفاده از تهویه ی هوا ( ون تیلیشن)
«ون تیلیشن» از کلمه لاتین «ون توس» آمده که به مفهوم حرکت و جابه جایی هوا می باشد.
تهویه در کنترل محیطی خانه به سه منظور انجام می پذیرد:
1) تأمین هوای تازه جهت ساکنین ساختمان ( تهویه ی بهداشتی)
2) افزایش از دست دادن حرارت و تبخیر در بدن ( تهویه ی آسایشی )
3)خنک کردن داخل ساختمان به وسیله تعویض هوای خنک خارج ( تهویه ساختمانی)
روشهای تهویه و جابه جایی (حرارت)
هوا به گونه ای ست که به واسطه ی اختلاف در غلظت ویا فشار حرکت می کند .
جابه جایی حرارت که به وسیله ی نیروی حرارتی ایجادی می شود مادامی که دریک سیستم باز اتفاق می افتد به نام «جابه جایی آزاد یا جابه جایی طبیعی»خوانده می شود . مانند بالا رفتن هوای گرم از سطح آسفالت پارکینگهای وسیع یا جریان باریکی از هوا که توسط سیگار روشن گرم شده به طرف بالا حرکت می کند و به علت دودی که از سیگار برمی خیزد، قابل روئت است.
تهویه ی طبیعی:
شامل جریان هوایی می شود که بر اثر فشارها و نیروهای حرارتی حاصل از فعل و انفعالات جوی به وجود آمده است. این حالت شامل کوران طبیعی هوا و سیستم اثر دودکش نیز می شود.
جابه جایی طبیعی « در زبان مهندسی انتقلال حرارتی »:
تنها به انتقال حرارت توسط جابه جایی هوا که تحت تاثیر نیروهای حرارتی است اتلاق می شود، در صورتی که «تهویه طبیعی » ممکن است به وسیله باد یا نیروی حرارتی به وجود آید.
تأثیر باد بر ساختمان
آنجه در این قسمت تحت عنوان «تأثیر وزش باد بر ساختمان » مورد مطالعه قرار می گیرد. عبارت است از تاثیر وزش باد در تهویه ی طبیعی ساختمان.
به طور کلی ایجاد تهویه ی طبیعی در ساختمان به اختلاف فشاری که وزش باد در جداره های خارجی آن به وجود می آورد بستگی دارد و جریان هوای ایجاد شده در اثر اختلاف دمای سطوح مختتلف یک ساختمان در فضای داخلی آن ناچیز و قابل اغماض است و فقط وزش باد در چگونگی تهویه ی طبیعی و دمای هوای داخلی یک ساختمان و در نتیجه آسایش ساکنین آنا تاثیر می گذارد .
عملکرد تهویه و نیاز به آن در ساختمان
وضعیت تهویه ی طبیعی یا میزان تعویض های ساختمان ، از جمله عوامل اولیه ی تعیین کننده سلامت و آسایش انسان است. تهویه ی طبیعی به دو صورت مستقیم و غیر مستقیم بر انسان تاثیر کی گذارد . از یک سو ، پاکی و سرعت جریان هوا درداخل ساختمان به طور مستقیم انسان را تحت تاثیر قرار می دهد.
اهمیت سه نوع عملکرد ، همچنین میزان سرعت هوا و مقدار تعویض آن در ساختمان ، به نوع اقلیم و فصل های مختلف بستگی دارد که در قسمت های بعد به آن خواهیم پرداخت . در اینجا به بررسی هر یک از عملکردهای تهویه می پردازیم:
تهویه برای سلامت
تهویه برای خنک سازی ساختمان
نیاز به تهویه در ساختمان با توجه به نوع اقلیم
حداقل و حد مطلوب تهویه مورد نیاز در ساختمان ، به نوع اقلیم بستگی دارد و بر اساس فصل های مختلف سال در منطقه مورد نظر تغییر می کند.
در مناطق سردسیر یا در ماه هایی که هوا بسیار سرد و رطوبت آنها بسیار کم است . ورود هوای خارج به داخل ساختمان را باید به حداقل میزان ممکن رساند. وظیفه ی تهویه ( تعویض هوا) در این شرایط ، کنترل تعویض هوای داخلی در حدی است که از آلوده شدن آن جلوگیری کند . این مقدار تعویض هوا معمولا اکسیژن مورد نیاز برای تنفس را تامین می کند . در این مناطق ورود بدون کنترل هوای سرد به داخل اتاق باعث ایجاد سوز می شود و رطوبت نسبی هوای داخلی را تا حدی که باعث سوزش و خارش پوست بدن می شود پایین می آورد . بنابراین در این مناطق افزودن رطوبت به هوای داخلی ساختمان ها درماه های سرد ضروری است.
عناصر آبی. مانند بسیاری از فضاهای سبز و طراحی های خانه های آسیایی، آب عامل بسیار مهمی می باشد. فواره ها، حوض ها یا استخرهای شنا می توانند بعنوان فضاهای انتقالی عمل کنند که هوا قبل از ورود به فضای داخل در آن ها بطور طبیعی خنک می شود.
مبلمان هایی از جنس نی سبد بافی یا بامبو. این مواد قادر هستند تا به سبب ساختار توخالی و نگهداری کمتر حرارت، جریان هوای خوب را بهبود بخشند. نی سبد بافی و بامبو برای فضای بیرون ایده ال هستند اما در فضای داخل نیز عالی عمل می کنند.