فصل اول : مبانی آکوستیک
فصل دوم :کنترل نوفه در ساختمان
مقدمه
بهترین و ساده ترین عاملی که تفاوت بین واژه « صدا» و « نوفه » را تشخیص می دهد، تفاوت بین احساس و ذهنیت آن است ، که به ما می گوید اولی صدای « خواسته» و دومی یعنی نوفه ، صدای « ناخواسته » است . این تعریف دربرگیرنده نوع صوت نمی شود. برای مثال ، گفتار ، که در اکثر موارد صدای « خواسته » است.
نظریه صدا و پدیده شنوایی
کلیات :
آکوستیک در معماری را می توان فن طراحی فضاها ، بناها و سیستم های مکانیکی مطابق با نیازهای شنوایی دانست. با طراحی صحیح ، صداهای « خواسته » را می توان به طور مطلوبی شنید و صداهای « ناخواسته » ، یا نوفه را می توان تا حدی کاهش داد که آزار دهنده نباشند.
ساختمانهایی با مصالح سبک صدای بیشتری را نسبت به ساختمانهای با مصالح سنگین انتقال می دهند، اجرای این نوع ساختمانها مشکلات اساسی آکوستیکی را به وجود می آورند. از هزینه کل یک ساختمان بیش از چهل درصد آن به نصب سیستم های مکانیکی که غالباً نوفه زا هستند اختصاص می یابد. منابع نوفه زای بیرونی مثل اتومبیل ها ، کامیونها، ترنها و هواپیماها مشکلاتی در ایزولاسیون فضای داخلی ناشی از صداهای بیرونی به وجود می آورند
صدا : تعریف و کلیات
صدا می تواند به طرق مختلف که بستگی به نحوه مطالعه ما دارد تعریف شود. پس صدا یک موج فیزیکی ، یا ارتعاشی مکانیکی ، و یا به زبان ساده ، یک سری تغییرات فشار، در یک فراگیر کشسان است.
همیشه فرض بر این است که شنونده ، جوانی است با قدرت شنوایی طبیعی در گستره ۲۰ تا ۲۰۰۰۰ هرتر. با این فرضیات صدا به صورت یک سری از تغییرات فشار تعریف می شود. در هوا ، این تغییرات فشار شکل تراکم و انبساط را بخود می گیرد. صدای یک زنگ صوت خالص را به طور یکنواخت در تمام جهات پخش می کند، یعنی ، از پخش این صدا سطح موج دایره ای به وجود می آید.
توجه :این فایل شامل ۵۹ اسلاید میباشد.
دانلود مستقیم از سایت معماری بنا:
دکمه بازگشت به بالا