بزرگان معماریمعماران معروف
دانلود پاورپوینت معرفی کامل معمار مشهور تادوآندو
فهرست مطالب
_ بیوگرافی تادائو آندو
در 13 اکتبر 1941 میلادی در اوزاکای ژاپن دیده به جهان گشود، در سالهای 69-1962 م . تعالیم خود آموخته و غیر آکادمیک خود را به عنوان یک معمار با سفرهای آموزشی به اروپا، آمریکا و آفریقا و مطالعه بر روی خانه های فرانک لویدرایت و کارهای مدرنیسم قدیمی (کلاسیک) تکمیل کرد.
تقریباً همه پروژه های وی، از بتن عریان به عنوان ماده اولیه ساخته شده اند. او برای به دست آوردن بتن نرم تمیز و کامل برای ساختمان هایش، دقت زیادی در ساخت و قالب گیری فرم های بتنی می کرد.
_ گذری بر سبک کاری تادائو آندو
_ فهرستی از آثار معروف تادائو آندو
_ معرفی آثار معروف تادائو آندو
کلیسای نور 1987-89 اوزاکا
نمادی ترین کار آندو کلیسای نور است بنایی که در میان یک جعبه بتنی مستطیل شکل و دیواری پنهان شده است.
کف کلیسا و نیمکت ها نیز،از الوارهای کم ارزش ساخته شده است تا با سطح زبر و ناصافشان ،هویت بی پیرایه و با صداقت فضا را مورد تاکید قرار دهند.
معبد آب 91-1981 جزیره آواجی
تادائو آندو معمار جسوری است. جسارت او از درون واژه ی «فهم عمیق» حرکت می کند و جلوه گر می شود. معبد آب که او در سال 1991 طراحی کرد و ساخت، نمونه ی بارز این ویژگی ستایش آمیزش است.
معبد آب، مجموعه ای از مفاهیم بودایی است که از میان نگاه انسان معاصر گذر کرده و نمود یافته. پیچیدگی،آمیختگی و مرزبندی بسیار پنهانی که میان سمبل های بودایی وجود دارد، در این جا دیده نمی شود.احجام در هم فرو می روند، اما از سیطره ی خود خارج نمی شوند و انزوای خود را حفظ می کنند. از کنار هم می گذرند و برای یکدیگر جا باز می کنند، اما با یکدیگر تداخل نمی کنند و این جایگاه و نحوه ی زندگی انسان امروزین است.
ویژگی بارز معماری تادائو آندو، تاکید ورزیدن بر اصول بنیادی است. بنابراین، آفریده های او که به ظاهر سنت شکن هستند، نوعی احترام خاص برای بن مایه های سنتی قائل اند. برای دسترسی به معبد باید از میان یک حوضچه گذر کرد که در آن نیلوفرهای آبی از دل آب گل آلود به سمت خورشید روئیده اند. (نمادی که سالکِ در حال نیایش را تعریف می کند) بر لبه ی حوضچه راه پله ای تعبیه شده است که فرد را به مرکز حوضچه هدایت می کند.
ویژگی بارز معماری تادائو آندو، تاکید ورزیدن بر اصول بنیادی است. بنابراین، آفریده های او که به ظاهر سنت شکن هستند، نوعی احترام خاص برای بن مایه های سنتی قائل اند.
برای دسترسی به معبد باید از میان یک حوضچه گذر کرد که در آن نیلوفرهای آبی از دل آب گل آلود به سمت خورشید روئیده اند. (نمادی که سالکِ در حال نیایش را تعریف می کند) بر لبه ی حوضچه راه پله ای تعبیه شده است که فرد را به مرکز حوضچه هدایت می کند.
موزه سانتوری 94-1991 اوزاکا
آندو از طریق این پروژه، سعی کرده است نوعی هم خانوادگی بین آب و زندگی روزمره ایجاد کند.
فضای اندیشه ،یونسکو 95-1994 پاریس
این فضا ،مکان نیایش برای صلحی ابدی و اتحاد تمام مردم جهان است. صلحی که بر تضاد ها و تفاوت های مذهبی ،نژادی، فرهنگی و تاریخی مردم فائق آید.
موزه چوب 94-1991 میکاتا-گان
این موزه حلقه مانند، با قطر 46 متر در جنگل انبوه اطراف خود محصور شده است.
در مرکز ساختمان، یک تهی جای دایره ای به قطر 22 متر قرار دارد که از بالا به سمت آسمان باز می شود ودر قسمت پایین آن استخری قرار دارد که در واقع، به نوعی می توان گفت محل تلاقی آسمان وآب است.
موزه آفتاب گامو ،شیگا، ژاپن 98-1997
آندو برای این اثر در اندیشه خلق فضایی بود که به طور قطع با نور طبیعی روشنایی یابد و بدین گونه بتواند اثری مطابق با زندگی هنرمند(هروکسی اودا)پدید آورد.
کلیسای روی آب
پلان این بنا شامل دو مربع در هم ادغام شده با اندازه های متفاوت می باشد.
این کلیسا بر روی محدوده ای خالی از ساخت و ساز در رشته کوه یوباری در هوکایدو قرار دارد.
موزه کودکان 89-1987 هیوگو
این موزه، بر تپه ای مشرف بر یک دریاچه وسیع قرار گرفته است و دارای امکانات فرهنگی برای آموزش هنری کودکان می باشد.
موزه ادبیات 91-1988 هیمجی
ساختمان موزه ادبیات با 3 طبقه بر روی زمین و یک طبقه داخل زمین، ترکیبی از 2 حجم مکعب شکل است که هر کدام از آنها، بر شبکه ای 9 قسمتی قرار دارند و یکدیگر را با زاویه 60 درجه قطع می کنند.
موزه تاریخی شیکاتسو-آسوکا 94-1990 اوزاکا
آندو ،برای ایجاد ساختاری که بتواند تکمیل کننده ی مجموعه ی تپه های گورستانی باشد ،موزه را به صورت تپه ای پله دار طراحی کرده است.
خانه های روکو کوبه
روکو2و1بر روی شیب 60 درجه ساخته شده است.
بین مجتمع 1و2 ومجتمع 2و3 تقریبا 1500 متر مربع جنگل وجود دارد که هر یک از مجتمع ها را به وسیله ی محیط سبز طبیعی و فضاهای عمومی به یک دیگر پیوند میدهد.
_ گالری عکس بناهای تادو آندو
جوایز تادو آندو
جایزه سالانه انستیتوی معماری ژاپن برای روهاوس ( خانه آزوما )
1985 _ پنجمین مدال آلوار آلتو ، انجمن معماران فنلاند
1989 _ مدال طلای آکادمی معماری فرانسه
1991 _ جایزه یادبود آرنولد برونر ، انستیتو و آکادمی آمریکایی هنر و معماری و ادبیات
1992 _ جایزه معماری کالسبرگ ، دانمارک
1993 _ جایزه آکادمی هنر ژاپن
1995 _ جایزه معماری پریتزکر
1996 _ جایزه بین المللی معماری مقدس
1997 _ مدال طلای سلطنتی ، انستیتوی سلطنتی معماران بریتانیا_ جایزه فرهنگی هیوگو
1998 _ ششمین جایزه بناهای عمومی ( دو سالانه ) برای موزه چیکاتسو – آزوکا ، اوساکا
2005 _ مدال طلای uia
_ منابع و مـآخذ
این فایل دارای 103 اسلاید به صورت پاورپوینت میباشد.
دانلود مستقیم از سایت معماری بنا: