مقدمه
یکی از مهمترین مشکلات و دغدغه های موجود در رشته مهندسی عمران ، احداث سازه ها، حفاظت از گودبرداری و ساختمان های موجود در مجاورت آن می باشد و در صورت عدم رعایت روش های مناسب به منظور حفاظت گودها و همچنین شیب های در حال احداث، منجر به خسارت جبران ناپذیری خواهد گردید و مخاطرات بوجود آمده ناشی از نشست های احتمالی و تقلیل ظرفیت باربری و تغییر مکان های جانبی موجب ایجاد ترک در سازه های مجاور گود خواهد شد
نیلینگ
نیلینگ خاک شامل تسلیح برجای خاک دیوارههای گود یا شیروانیها با نصب میلگردهای فولادی در فواصل نزدیک به هم در دیوارهها میباشد. نیلها (عناصر تسلیح) معمولاً میلگرد یا لولههای فلزی میباشد که در داخل گمانههایی که در دیواره گود حفاری شده اند، قرار گرفته و سپس عملیات تزریق داخل گمانه با دوغاب سیمان بمنظور انتقال نیروها بین خاک و میلگرد، انجام میگیرد. پس از نصب میلگردها، سطح دیواره گود با یک دیواره سطحی نازک که معمولاً شامل شاتکریت با تسلیح سبک میباشد، پوشانده میشود. این روش یک مقطع مسلح پایدار ایجاد میکند که توانایی نگهداری خاک پشت خود را دارد.
نیلینگ از روشهای متداول برای پایدارسازی دیواره گودبرداریها و ترانشههای قائم و مایل میباشد و یک روش مطمئن، سریع و با هزینه مناسب برای پایدارسازی گودبرداریهای عمیق در مجاورت سایر سازهها است. اجرای عملیات نیلینگ برخلاف برخی از روشهای دیگر پایدارسازی نظیر سازه نگهبان، سبب ایجاد محدودیت فضا برای انجام عملیات ساختمانی نمیگردد.
سیستم های حفاظت جانبی بطور کلی شامل موار زیر تقسیم بندی می شوند :
مطالب مشابه:
توجه :این فایل شامل ۲۷ اسلاید به صورت پاورپوینت میباشد.
دانلود مستقیم از سایت معماری بنا:
دکمه بازگشت به بالا