سازه های معماریطراحی تولید صنعتی
دانلود پاورپوینت کامل معرفی سازه مشبک فضایی
تعریف و تاریخچه
تعریف : سازه های فضایی شکلهای هندسی منظمی هستند که در کنار یکدیگر تکرار شده و با اتصال مکرر این اجزا شبکه ای مستحکم و یکپارچه با ساختاری سه بعدی ایجاد می کنند . این اجزا از المانهای طولی( با مقطع های مربعی ، دایره ای ، مثلثی و … ) و اتصالهایی که هر روز بر انواع آنها افزوده می شود تشکیل می شود .
تاریخچه سازه مشبک فضایی:
Mero در سال ۱۹۴۳ اولین سیستم شبکه سازه فضــایـی(سازه فضاکار) بود که به صورت گسترده در دسترس معماران و مهندسان قـــرار گـــرفت و تــوسط دکتــر مکـس منگـــرینگ هوسن ( ۸۸- ۱۹۰۳ ) معرفی شد . سیستم سازه فضــایـی(سازه فضاکار)، هنوز هم رایج ترین روش درساخت خرپاهای فضــایـــی است ، شامل اعضـــای لوله ای منفرد و اتصالاتی از نوع پیوندهای کروی ( گوی سان ) است .
در انـگـلستان ، دردهه ۱۹۵۰ ، دنینگ آف چـــارد سیستم سقف فضــایـــی را بر اساس مـــدول هــــای هــرمــی فــولادی پـیـش ساخـتـه کـه بـه یکدیگر پـیـچ مـی شوند ( با ابعاد ۱.۲۲*۱.۲۲ متر در پلان و ۱.۰۵ متر یا ۰.۶۱ متر در ارتفاع ) توسعه داد.
به عنوان قدیمی ترین ساختها برای سازههای فضاکار میتوان از داربستهایی که جهت نگهداری چادرهای انسانهای اولیه بکارمی رفت نام برد. از جمله قدیمی ترین چادرهای انسانهای اولیه که در مناطقی از چین باستان که در چند سال پیش کشف شده بود میتوان اشاره کرد. کاربرد سازههای شبکهای و سه بعدی در روم باستان و ایران کهن و نیز ایران دوره صفویه در ساخت سالنهای تجمع، آمفی تئاترها، قصرها، مساجد اسلامی، اماکن متبرکه و غیره جلوه گر است.
اولین شبکه چند لایه توسط الکساندر گراهام بل درسال ۱۹۰۶ برای کایت پرواز ساخته شد. در این شبکه طول اعضاء یکسان، اتصالات ساده بود. او اولین مهندسی است که حدود ۹۰ سال پیش نشان داد که میتوان با قرار دادن صحیح اعضاء سازهای در کنار هم سازههایی محکم و سبک ساخت. میتوان گفت کاربرد عملی وتوسعه یا فته سازههای فضاکار و طراحی اصولی این گونه سازهها از سال ۱۹۵۰ شروع شده است. مهندسین سازه به دلیل رفتار خوب این نوع سازهها در برابر بارهای مختلف و مهندسین معمار به علت زیبایی و یکنواختی خاصی که در هندسه آنها موجود است مجذوب این گروه از سازهها شده و تحقیق و بررسی عمیقی در رفتار واقعی این سازهها و کاربرد ساختار بهینه در تحلیل و طرح این سیستمها آغاز گردید.
کاربرد قابهای فضایی
قابهای فضایی در ساختمانهای مدرن کاربرد فراوانی دارند. این نوع از قابها بیشتر در سقفهایی با دهانههای بزرگ در ساختمانهای مدرن تجاری و صنعتی دیده میشوند.
سیستمهای سازههای فضاکار در سازههایی که در آنها احتیاج به پوشش دهانههای بزرگ و بدون ستون است از قبیل:
آشیانه هواپیماها، سالنهای کارخانهها، پوشش استادیومهای ورزشی، باشگاههای ورزشی، پارکینگهای طبقاتی، مراکز فرهنگی وتفریحی، تالارهای تجمع و سخنرانی، سالن اجتماعات، سینماها، آمفی تئاترها، مراکز خرید (بازارهای خرید)، ایستگاههای راه آهن، ترمینالها و اهداف بسیار دیگربکار میرود. سیستمهای سازههای فضاکار در سازههایی چون دکلهای انتقال نیرو، برجهای مخابراتی، برجهای ذخیره آب، بشقابهای مخابراتی و رادیویی، نیز کاربرد دارند.
این فایل شامل ۴۲ اسلاید پاورپوینت میباشد.
دانلود مستقیم از سایت معماری بنا: