راه حلی مناسب برای مبارزه کمبودی آب در ایران با استفاده از سقف های مقعر
بیش از نیمی از ایران دارای آب و هوای خشک و محیط زیست است، هر ساله بیشتر و بیشتر گسترش می یابد. دریاچه های بزرگ مانند ارومیه دریاچه به اندازه کافی از اندازه خود فرو رفته اند، به تدریج ناپدید می شوند، یا زاینده رود – بزرگترین رودخانه فلات ایران – یک شهر بزرگ شهری مانند اصفهان را در معرض عواقب جدی قرار داده است. عواقب ناشی از این است که هزاران نفر از کشاورزان از دست دادن شغل خود و یا شهر خود را در معرض آلودگی آب آشامیدنی است.
یک سیستم سقفی که به شکل دوش است که در آن پوسته بیرونی به شکل یک کاسه با دامنه بسیار شیب دار است
جامعه مردم ممکن است به طور ناگهانی شاهد یک تحول بزرگ مردم ایران و سایر کشورهای دیگر با محیط زیست باشد، اگر چه این امر به کندی صورت میگیرد اما دفتر BMDesign که در ایران مشغول به فعالیت است در این زمینه دو راه حل را ارائه داده. بخش اول این است که برای مقابله و مبارزه با گرم شدن کره زمین و کاهش کلی اثرات کربن است، در حالی که بخش دیگری برای دنبال کردن سایر منابع آب پایدار باشد،منابعی مانند آب باران.
با ۹۲۳ متر مربع سقف مقعر، در این مدرسه ابتدایی ۲۸ متر مکعب آب باران پاک را جمع آوری خواهد شد.
اثبات موضوع این است که مقدار بسیار کمی بارش باران داخل منبع نخواهد رفت و تبخیر خواهد شد، بنابراین نمی توان مقدار قابل ملاحظه ای از آب باران را قبل از تبخیر آن برداشت کند. تیم گروه معماری BMDesign بر روی طراحی، جزئیات و تکنیک برای برداشت آب باران در فلات ایران و محیط های مشابه ایران با بارش کمتر از ۱/۳ از میانگین جهانی و تبخیر بیش از ۳ برابر میانگین جهانی رکورد قابل ملاحظه ایی برای خود به ثبت رسانده.
یک شک و تردید جدی در مورد امکان استفاده از سیستم RWH در منطقه وجود دارد
گروه معماری BMDesign در ابتدا برای نمونه از مدرسه ای در منطقه خشک ایران قرار دارد یک سقف مقعر را طراحی کرده است. یک سیستم سقف به شکل دوش که در آن پوسته بیرونی به نظر می رسد مانند یک کاسه با دامنه بسیار شیب دار است. گروه معماری BMDesign معتقد است که یک سقف مقعر مانند این باعث می شود تا حتی کوچکترین بار باران را از سقف بیرون بیاورد و در نهایت به قطرات بزرگتر برسد تا قبل از تبخیر آنها را جمع کنند. پوسته بیرونی سایه اضافی برای سقف گنبد را فراهم می کند در حالی که اجازه می دهد هوا به صورت آزادانه حرکت کند و هر دو سقف را خنک کند.
پوسته بیرونی سایه اضافی برای سقف گنبد را فراهم می کند در حالی که اجازه می دهد هوای سرد به طور آزاد هر دو سقف در حال جریان است و فقط یک قسمت از سقف در مقابل تابش مستقیم خورشیدی در تمام روز در معرض خورشید قرار خواهد گرفت. با سقف مقعر و محاسبات دقیق ، ما باید قادر به جمع آوری ۲۸ متر مکعب آب باران تمیز از سقف مدرسه با ۹۲۳ متر مربع از منطقه سقف مقعر در مجموع باید جمع آوری کند با توجه به محاسبات براد لانکستر برای RWH در خشکی، کارآیی این سقف مقعر حدود ۶۰ درصد است.
این طرح در ابتدا برای نمونه در مدرسه ای از مناطق خشک ایران طراحی شده است.
در حالی که نیاز به آب آشامیدنی بیش از مقدار بارگیری باران است، نکته کلیدی این است که حداکثر بهره وری چنین سیستم را افزایش دهیم. نتایج حاصل از تحقیقات نشان میدهد که امیدواری بیشتری در طرح و طراحی های جدیدی برای سقف در اقیانوس های خشک که قادر به برداشت باران هستند، کمک کند. به رسمیت شناختن مسائل زیست محیطی، تمام کلاس های درس، دفاتر و کتابخانه ها در حیاط زیر سطح زمین قرار دارند این نوع سقف مقعر برای حمع آوری پیش بینی شده است.
زمین بازی سایه دار با پوشش گیاهی معمولا بهتر از ماندن از شرایط محیطی بدون پوشش گیاهی است.
مزیت زیست محیطی این حیاط مملو از درخت این است که مصرف انرژی را به دلیل اثر آن بر خنک کردن دمای، رطوبت و کاهش هزینه های ساخت و ساز در مقایسه با ساختمان بالای زمین کاهش دهد. با قرار دادن مخازن RWH در بین دیوارهای ساختمان، نوسانات دما در فضای داخلی می تواند با استفاده از ظرفیت گرمای فوق العاده ای آب به نفع ما کنترل شود و در نتیجه کاهش کلی کربن تهویه مطبوع بسیار مورد نیاز در این محیط بسیار گرم را کاهش دهد. در مکان های تاریخی برای ارائه سایه برای سقف مقعر و ارائه ساختار بصری و محوطه برای اجراهای بعدی مورد توجه قرار گرفته است. برای کاهش بیشتر ردپای کربن، که باعث گرمایش زمین میشود از ساختار ساختمان باید با ستونهایی به شکل خرما ساخته شود.