دانلود پاورپوینت مقایسه معماری معابد بودایی و معماری مساجد اسلامی

-
تعریف آیین بودائی:
اسم واقعی بودا، سیدارتا (Siddhartha) یعنى کامیاب نامیده مى شد. او از خاندان گوآتاما بود. وی فرزند رئیس قبیله ای در شمال هند بوددر حدود سال ۵۶۳ ق .م . به دنیا آمد و خود و تمام خانواده اش هندو مذهب بودند. ستاره شناسان پیشگویى کرده بودند که این شاهزاده پس از مشاهده نمونه هاى بیمارى ، پیرى و مرگ و برخورد با یک ریاضت کش دنیا را ترک خواهد کرد و به ریاضت روى خواهد آورد. بدین سبب پدرش دستور داده بود وى را به دور از ناملایمات زندگى بشرى و در ناز و نعمت پرورش دهند و مراقب رفتار و کردار او باشند تا اینکه در ۲۹ سالگى ،در آن زمان با سه واقعه مواجه شد که این سه واقعه تمام زندگی وی را متحول کردند :مردی بسیار پیر و ناتوان به واسطه کهولت سن، مردی پیر که دچار بیماری بسیار سختی بود (احتمالاً جذام) و یک جسد. وی با دیدن این مناظر تصمیم گرفت تا راهی برای کمک به مردمانش بیابد و معنای واقعی زندگی را پیدا کند
لقب بودا:
- بودا(Buddha) به معناى بیدار لقب گوتاماشاکیامونىGautamamuni -Sakya) بنیانگذار مکتب بودیسم است
مفهوم معبد بودا:
مکان عبادت برای انسان تا جایی که امر عبادت تحقق می پذیرد. می توانیم پرستیدن چیز یا کسی را جدا از عبادت کردن آن چیز یا کس بشماریم و این دو واژه را متفاوت با یکدیگر بدانیم و بر همین پایه معبد را از پرستشگاه جدا بدانیم.
فضای اولیه معابد ، صفه هایی بود که بر فراز صخره ها ساخته شده و فاقد هر گونه سقفی بود. در بالاترین نقطه ی صفه شی مقدس را نهاده و در مقابل آن به حالت احترام با کلام و سرود ، در انتقال اندیشه به فضای لایتناهی ، نیازهای درونی را شکل می بخشیده ند.
معبد به معنای مشخص که خاص عبادتهای فردی و فردی جمعی ساخته می شده و به ادیانی سازمان یافته تعلق داشته است و به سرزمین معین سلطه داشته است .شکل یکسان مدلی یکسان و قانون بندی شده (چه در سطح چگونگی کالبدی و چه در سطح رابطه های کاربردی و اجرایی ) داشته باشد.
انواع معابد بودایی:
- معابد کاویده
- معابد بسته
- معابد باز
- معابد پنهان
مقایسه تطبیقی بین فضا های معابد بودا و مسجد:
فضاهای مسجد فضاهای معبد
۱-ورودی ۱-ورودی
۲- صحن و حیاط ۲ -حیاط در معبد آنگکور وات
۳-ایوان ۳- ایوان در معبد غاری وپاگودا
۴- رواق ۴-راههای جانبی در معبد هوریانا
۵- مناره -گلدسته ۵- تالار در اغار اجانتا
۶- گنبد ۶- گنبد(بقعه) دراستوپا
۷- شبستان ۷-شبستان در معبدغاری کارلی
۸-محراب ۸-مذبح در معبدغاری کارلی
۹-حوض ۹-استوپا درمعبد غاری کارلی
۱۰- وضوخانه ۱۰-کوشک در معبد هوریانا
این فایل دارای ۶۱ اسلاید به صورت پاورپوینت میباشد.
دانلود مستقیم از سایت معماری بنا: