مطالعات اولیه پروژه
دانلود فایل مطالعات اولیه طراحی ترمینال مسافربری
ترمینال
ترمینال به شکل امروزی مکانی است که در شهرها که عملیات حمل و انتقال مسافر را از یک شهر به شهر دیگر ممکن میسازد. مسلم است که شکل امروزی ترمینال در طی گذشت زمانهای طولانی و نیازهای روز جامعه شکل گرفته است. چنانچه در مدت زمان نه چندان طولانی انتقال مسافرین توسط کجاوه و سفرهای بیابانی دستهجمعی انجام میگرفت. اهمیت بخشیدن به مسأله امنیت سفر ـ مسأله زمان وامنیت تردد و عبور و مرور کمکم به شکلگیری مسألهای به نام ترمینال منجر شد که برای شناخت بهتر این موضوع به تاریخچه استفاده از اتوبوس و حمل و نقل مسافر در کشور را مورد بررسی قرار میدهیم.
تاریخچه
اولین اتومبیلهایی که به ایران وارد شدند سواریهای فورد کروکی کلاپی با لاستیک توپر بودند که ساعتی 40 کیلومتر حرکت میکردند و چون گیربکس و جعبه دندهای برای کم کردن زور موتور نداشتند مانند همان گاریهای قدیمی در سربالاییها متوقف میماندند.
با ظاهر شدن اولین اتومبیل فوراً فرهنگی در کنار فرهنگ صنعتی منشعب شد و شکل یافت که از سرعت بیشتر مایه میگرفت. در سال 1324 جمع کل اتومبیلهای ایران به 5 دستگاه میرسید. اولین اتوبوسهایی که در ایران بکار افتاد به قوطی کبریتی مشهور بودند. سپس اتوبوسهای بنز به کار افتاد و به شکل انواع یک طبقه امروزی از دانمارک وارد گردید. بعد از استقبال مردم، عده ای نیز موتورهای کامیون را وارد نموده و با نصب اتاق اتوبوس روی آن در خط تهران، شمیران و ری شروع به کار نمودند. وسایل نقلیه که بدینسان به وجود آمد و مورد استفاده قرار گرفته و باعث سرعت بخشیدن به امر ارتباط حمل و نقل مسافر گشتند زیانها و پیامدهایی هم داشت که گاه از سود حاصل از سرعت ارتباط فراتر میرفت.
با توسعه شبکه راهها و پیشرفت تکنولوژی در جهت مجهز شدن اتوبوسها و اطمینان بیشتر در مسافرت با آنها، امروزه در ایران اتوبوس بیش از هروسیله نقلیه دیگر چه در داخل شهرها و چه برای مسافرتهای خارج شهری مورد استفاده قرار میگیرد. این امر خود وجود پایانه و ایستگاههای اتوبوس شهری و بینشهری را طلب میکند. یکی از موارد ضروری مهم در طراحی و احداث این مجموعهها توجه به ابعاد و اندازهها و استانداردهای اتوبوس و نیز روشهای مطلوب در ایجاد مسیرها و جای پارک و فضاهای لازم برای مانور آنها است.
فهرست
مسافر ـ اتوبوس
حمل و نقل مسافر در کشور
پایانه های مسافربری اتوبوسرانی
چیدمان عملکردی
• دسترسی مستقیم از مسیر به سکو
• دسترسی غیر مستقیم از مسیر به سکو
دیاگرام
ترمینال اتوبوس بین شهری ( تیویورت )
ترمینال اتوبوس توشی ایتالیا
ترمینال اتوبوس بین شهری هلسینکی فنلاند
ترمینال اتوبوس بین شهری کاوه اصفهان
ترمینال اتوبوس بین شهری فاس مراکش
قرار گیری پایانه در کنار مسیر
سازههای زیربنایی
ناوگان حمل و نقل
استفادهکنندگان از سیستم
پرسنل اداره کننده
پایانههای متمرکز
پایانههای نیمه متمرکز
پایانههای غیرمتمرکز
سیستمهای قابل استفاده در ترمینالهای بین شهری
ترمینال سلولی خطی
ترمینالهای سلولی
ترمینال سلولی متمرکز
ترمینال سلولی شعاعی
ترمینال شعاعی
بررسی ویژگیهای ترمینالهای بین شهری
دسترسی به ترمینال
حرکت در ترمینال
اصلی و روابط کلی بین آنها
بررسی سیستم های ورود وخروج مسافر
جدا بودن سیستم ورود از سیستم خروج
انواع فرم های سیرکولاسیون مسافر
نتیجه گیری