مطالعات اولیه پروژه
دانلود پاورپوینت معرفی آثار معماری شیوه آذری
بناهای معروف شیوه آدری
گنبد سلطانیه
مسجد جامع علیشاه (ارگ علیشاه)
ارسن بسطام
مسجد جامع یزد
ارسن آستان قدس
حرم مطهر
صحن عتیق
صحن نو
مسجد گوهرشاد
مدرسه پریزاد
مدرسه بالاسر
مدرسه دودر
مسجد بالاسر
مدرسه میرزا جعفر
دارالحفاظ
دارالسیاده
دارالضیافه
دارالسلام
دارالسرور
آرامگاه شیخ بهایی
گنبد الله وردیخان
گنبد حاتم خانی
مدرسه مستشار
گنبد سلطانیه
با شکوهترین ساختمان شیوه آذری و شاید کل معماری ایران پس از اسلام، گنبد سلطانیه (قرن هشتم هجری) است که در کنار آن آرامگاه سلطان محمد خدابنده (اولجایتو) ساخته شده است. از ارسن بزرگ سلطانیه پایتخت سوم ایلخانان (پایتخت اول مراغه و پایتخت دوم تبریز) که در برگیرنده بیمارستان، خانقاه و میانسرای بزرگ آن بوده، تنها گنبدخانه و آرامگاه اولجایتو (تربتخانه) باقی مانده است. این ارسن شاید به اندازه دو برابر میدان نقش جهان اصفهان بوده است.
تهرنگ گنبدخانه، هشت پهلو میباشد و در جلوی آن ایوانی بوده که آثارش هنوز دیده میشود. گنبد دو پوسته پیوسته آن نزدیک به 25 متر دهانه وارد و چفد پایه آن «چمانه» است که گنبد سبویی پدید آورده است.
نکته: گنبدی که مقطع آن چفد چمانه است یعنی از دوران چفد چمانه حول محور خود به وجود میآید را گنبد سبویی گویند.
این بنا ارتفاعی حدود 50 متر دارد (از کف تا نوک گنبد) و نمای درونی گنبد به گونههای گرهسازی درهم (آجر و کاشی)، کاشیکاری (معرق و معقلی)، سفال پیشبر، کاشی مهری و سفال مهری آمود شده که بخشی از آن به جا مانده است.
ویژگی ساختمانی و نیارشی این گنبد چنان است که دانشمندی چون پروفسور سن پائولوزی رییس دانشکده معماری فلورانس ایتالیا ساختمان گنبد کلیسای «سانتا ماریا دل فیوره» در شهر فلورانس را برگرفته از گنبد سلطانیه میداند.