عناصر و جزئیات ساختمانی
دانلود پاورپوینت معرفی عایق حرارتی
عایق حرارتی:
مصالح یا سیستم مرکبی که انتقال گرما را از محیطی به محیط دیگر به طور موثر کاهش می دهد.
عایق حرارتی علاوه بر کاهش انتقال حرارت، توانایی های دیگری مثل باربری و آکوستیک را نیز دارد.
تحت شرایط ویژه ای هوا می تواند عایق حرارتی باشد، برای صرفه جویی در مصرف انرژی محدود کردن انتقال گرما از عایق حرارتی استفاده می شود و میتوان از داخل، خارج یا بصورت لایه ای در میان عناصر ساختمانی اجرا شود.
عایق حرارتی گرمابندی:
استفاده از عایق حرارتی به منظور محدود کردن میزان انتقال حرارت در اجزای ساختمان است.
عایق حرارتی دارای ۲ خصوصیات میباشد:
-
مقاومت حرارتی کل ( پوسته خارجی + عایق حرارتی ) از حد مشخص شده بیشتر باشد.
-
ضریب هدایت حرارتی عایق مصرفی از حد مشخص شده کمتر باشد.
مصالح ساخته شده اعم از سازه ای و غیر سازه ای در بخش اعظم ضخامت پوسته، دیواره، سقف و کف ساختمان دارای ویژگی قابلیت انتقال حرارتی کم نیز می باشد.
روشهای متداول برای عایق کاری حرارتی دیوار:
عایق کاری حرارتی دیوار از داخل و عایق حرارتی دبوار از خارجی می باشد و هرکدام به شیوه های مختلفی انجام می گیرد.
انواع عایق کاری حرارتی دیوار از داخل:
1. دیوار با عایق حرارتی داخلی با پلی استایرن:
برای محافظت از این ماده در برابر آتش و تهسیل عملیات نازک کاری معمولا از مقاطعی استفاده می کنند که در یک طرف گچی چسپیده به پلی استایرن باشد طرف دیگر عایق روی یک شبکه چوبی پیچ می شود یا توسط چسپ مخصوص خمیری بر روی دیوار با مصالح بنایی یا بتنی نصب شود.
2. دیوار با عایق حرارتی داخلی از پلی اورتان:
معمولا به صورت قطعات پیش ساخته است و در یک یا دو طرف با یک ورق از پلاستیک تقویت شده با الیاف شیشه، کاغذ، آلومینیم و کاغذ قیراندود یا روغنی (کرافت) محافظت می شود.
3. دیوار با عایق حرارتی پشم معدنی (پشم شیشه و یا پشم سنگ):
معمولا به صورت قطعات پیش ساخته است: دارای ضریب نفوذ ناپذیری (بخار آب) بالای هستند و به همین علت یک ورقه کاغذ قیراندود یا کاغذ آلومینیوم در مقابل مخاطرارت سیمان محفظت می شود.
عایق حرارتی دیوار خارج:
این نوع عایق کاری بیشتر برای ساختمان های مسکونی استفاده می شود میتوان در مورد دیوارهای سنگین و نیمه سنگین با مصالح بنایی یا بتنی مصالح بکار رود .
* دیوار عایق حرارتی خارجی از پلی استایرن یا پشم معدنی و نمای اندود: ( ماسه سیمانی یا پلاستیک تقویت شده با الیاف شیشه) پلی استایرن بعلت عدم جذب آب داشتن ضریب نفوذ پذیری اندک در عایق کاری خارج مورد استفاده فراوان قرار دارد بصورت قطعات پیش ساخته با چسپهای خمیری مخصوصی بر روی دیوار کار گذاشته می شود.
دیوار پیش ساخته صنعتی:
در ساختمان های پیش ساخته صنعتی از قطعات بزرگ عایق مانند پلی اورتان و پلی استایرن بین دولایه از آهن گالوانیزه یا آلومینیم یا بتن (اعم از الیافی یا معمولی )یا پلاستیک تقویت شده با الیاف شیشه (فایبر گلاس)قرار گرفته استفاده می شود .