غایب نهایی اهداف توسعه ملی و حفاظت محیط زیست ، همانا بهسازی سرزمین به منظور فراهم کردن شرایط زیست محیطی مناسب جهت شکوفایی توان و استعدادهای معنوی و مادی جامعه می باشد. مسلّم است در طول جریان توسعه ، همیشه احتمال بروز مسایل زیست محیطی وجود دارد . لیکن دقیقاً در همینجاست که می بایست از علوم مهندسی حفاظت محیط زیست کمک گرفت و اثرات زیست محیطی ناشی از اجرای برنامه های عمرانی را به حداقل ممکن رسانید . بنابراین هرگاه هدف از برنامه ریزی توسعه ، فراهم آوردن زمینه مناسب جهت شکوفایی استعدادهای بالقوه جامه و افزایش کیفیت زندگی در سطح ملی در نظر گرفته شود ، در این صورت فرآیند برنامه ریزی زیست محیطی را می توان طراحی راهبردهای مناسب جهت افزایش کیفیت زندگی در سطح کشور ، با کمک منابع معنوی و مادی ملی ، در شرایطِ حداقلِ اتّکا به امکانات غیر بومی تعریف کرد . در این گفتار با تکیه بر عامل محیط زیست به تعیین جایگاه آن در توسعه پایدار پرداخته ، ارتباط آن با مدیریت و برنامه ریزی های توسعه را از جوانب مورد نظر مورد بررسی قرار می دهیم.
توسعه پایدار
مشکلات زیست محیطی در مسیر رشد و توسعه
تکنولوژی جدید همیشه اوقات زیان آور نیست . از جنگ جهانی دوم به بعد فنونی نیز به کار گرفته شده اند که در جهت سود رسانی به محیط زیست و منابع طبیعی م یباشند. این سود رسانی ها عبارتند از :
‐ جایگزین کردن منابع کمیاب
‐ بهبود وضع استفاده از منابع
‐ پاکسازی بسیاری از آلودگی ها
‐ جایگزین کردن تولیدات کم خطر به جای آنهایی که قبلاً مورد استفاده قرار می گرفتند .
یک راه منطقی استفاده از تکنولوژی ، جهانی کردن ایده استفاده از تکنولوژیِ مناسب است
تکنولوژی پیشرفته : عظیم ، پیچیده ، متمرکز شده و گران است که میل به جایگزین کردن انسا ن ها با ماشین دارد ولی تکنولوژی مناسب : کوچک ، ساده ، غیر تمرکز یافته و ارزان است.
اهدف کلی ساختمانهای پایدار
اصول معماری پایدار:
تالار جدید شورای شهر لندن
آسمانخراش چرخان دوبی
مطالب مشابه:
توجه :این فایل شامل ۲۰ اسلاید میباشد.
دانلود مستقیم از سایت معماری بنا:
دکمه بازگشت به بالا