عناصر و جزئیات ساختمانی
دانلود پاورپوینت معرفی سقف کامپوزیت

مواد کامپوزیتی به موادی گفته می شوند که از ترکیب چند ماده به وجود آمده اند.وقتی می گوییم از ترکیب چند ماده ،منظوراین است که هر کدام از این مواد ترکیب شده،قابلیت استفاده به صورت یک ماده مستقل را دارند.
To compose : یعنی ترکیب کردن
composite : یعنی مر کب
مرکب:چیزی که از ترکیب چند چیز مختلف به دست آمده است.
اولین کامپوزیتی که بشر با آن سروکار پیدا کرد ،کاهگل بود.
قدیم ها برای ساختن خانه از گل استفاده می کردند،اما چون گل بعداز خشک شدن ترک می خورد ،مقداری کاه به آن افزودند تا حفره ها را پر کند و مانع ترک خوردن گل شود .
علت استفاده از کامپوزیت همین خواص است ،یعنی ما برای اینکه خواص بد یک ماده را بر طرف کنیم ،ماده دیگری را که مکمل خواص ماده اولیه است به آن می افزایم .

قالب بندی این سقفها معمولا از تخته کوبی استفاده می شود و بعد از اتمام بتن ریزی نایلون باعث راحت جدا شدن تخته ها می شود و در برخی موارد از یونولیت استفاده می شود که به علت محکم نبودن باید شمع کوبی کنند و مشکلات اجرایی بیشتری دارد و دلیل دیگر اینکه یونولیت زیر سقف می ماند و ما نمی توانیم از فضای زیر سقف کامپوزیت که تیر های فرعی آنها معمولا زنبوری هستند برای عبور لوله تاسیساتی استفاده کنیم در ضمن عایق خوبی برای حرارت بالا نیست.
در تعریف مواد کامپوزیت یک استاندارد مشخص وجود ندارد . اگر چند ماده را با هم ترکیب کنیم و این ترکیب نه به صورت یک الیاژ بلکه به صورت یک مخلوط این مواد در کنار هم قرار بگیرند میتوانند سبب تقویت همدیگر شوند و ماده جدیدی بوجود اورند که دارای خواص بالایی نسبت به مواد سازنده اولیه هستند.
- این مواد به راحتی زنگ نمی زند .
- در برابر باد های شدید مقاوم است.
- عمر طولانی دارد.
- در برابر خوردگی و حرارت پایدار است.
- سبک می باشد.
فرضی بودن محور افقی یا تار خنثی که با ازدیاد یا کاهش بتن و یا عدم تراز درست در هنگام بتن ریزی ، این محور جابجا شده ودر عملکرد سازه موثر خواهد بود.
سقف کامپوزیت خطرناک ترین سقف به هنگام آتش سوزی با وجود آهن اکسپوز
هر2یا 3 سال یک بار،باید بازدید و مرمت(ضد زنگ زدن،در صورت نمایان بودن) شود.
دیگر موارد استفاده از کامپوزیت :
- قطعات و پانل های پیش ساخته و سبک ساختمانی
- صفحات پوشاننده، دیواره ها، نمای بیرونی ساختمان و کف پوشها
- دکوراسیون داخلی و قالب های گچ بری و معماری تزئینی
- وان های حمام، حوض ها، استخرها، دستشویی ها، مخازن ذخیره و کانال ها
- چارچوب ها، درب ها، پنجره ها، کابینت آشپزخانه
محاسن سقف کامپوزیت:
عموماً سقفهای کامپوزیت وزنی سبک یا نسبتاً سبک دارند.
سقفهای کامپوزیت سرعت اجرای بالاتری نسبت به سقفهای با تیرچه بتنی و کرومیت دارند.
دارای مقاومت بسیار بالا و وزن بسیار اندک هستند، کاربری آنها بسیار ساده است و نیاز به تخریب تعمیراتی سازه یا متوقف کردن عملکرد سازه ندارند و در مقابل خوردگیها نیز بسیار مقاومند.
معایب سقف کامپوزیت:
سقف کامپوزیت بدلیل هزینه کاذب کاری سنگین از عموم سقفهای تیرچه و بلوک و کرومیت هزینه تمام شده بیشتری دارد.
سقفهای کامپوزیت بدلیل داشتن لرزش ، گزینه مناسبی برای سقف پروژههای مسکونی نمی باشد مگر اینکه به هنگام بتن ریزی زیر کلیه تیرآهنهای فرعی و اصلی شمع بندی کامل شود که در اینصورت اجرای همزمان چند سقف منتفی است یا با مشکلات فراوانی همراه خواهد بود
سقف کامپوزیت کُرمیت:
سیستمهای معمول کامپوزیت در امریکا عینا” با تیرچه های با جان باز انجام می شود و معمولا” همراه با گذاشتن یک ورق فولادی موجودار به عنوان عرشه و آرماتور بندی روی آن بتن ریخته می شود . در این سیستم قالب ماندگار است و قطعات جان نیز با بتن احاطه نمی شود. در طراحی سیستم قالب کامپوزیت کُرمیت، نظر بر آن بوده که علاوه بر سرعت و تطبیق با آیین نامه ها ، هر چه ممکن اقتصادی تر باشد. از این رو اولا” قالب باید قابل استفاده مداوم باشد، ثانیا” جان تیرچه با بتن پر شود که بتوان قطعات جان را اقتصادی تر طراحی نمود و از لرزش سقف نیز کاسته شود. سیستمهای کامپوزیت رایج در ایران که با تیرآهن ساده یا لانه زنبوری با تیر ورق استفاده می شوند، دارای جان باز نیستند.
این فایل دارای 31 اسلاید به صورت پاورپوینت میباشد.
دانلود مستقیم از سایت معماری بنا:
مطالب مشابه:
دانلود پاورپوینت کاربرد مصالح کامپوزیتی در ساختمان
دانلود مقاله مبانی نظری فرم گرایی در معماری
دانلود پاورپوینت معرفی ساختمان های بتن مسلح با عایق ماندگار