مطالعات اولیه پروژه

دانلود فایل معرفی اقلیم استان آذربایجان غربی

 موقعیت جغرافیایی،حدود،وسعت

استان آذربایجان غربی در شمال غربی ایران قرار دارد و از شمال به جمهوری آذربایجان و ترکیه، از مغرب به کشورهای ترکیه و عراق، از شرق به استان آذربایجان شرقی و استان زنجان و از جنوب به استان کردستان محدود است. مساحت استان برابر ۳۷٫۰۵۹ کیلومتر مربع است که سیزدهمین استان بزرگ کشور محسوب می‌شود و ۲٫۲۵ درصد مساحت کل کشور را تشکیل می‌دهد .
استان آذربایجان غربی با احتساب دریاچه ارومیه 43660 کیلومتر مربع و بدون احتساب دریاچه 37،463،416 کیلومتر مربع وسعت دارد که 65/2 درصد مساحت کل کشور را تشکیل میدهد. از این مقدار حدود یک میلیون هکتار آن زمین های قابل بهره برداری میباشد.استان آذر بایجان غربی بین 35 درجه و 58 دقیقه تا 39 درجه و 37 دقیقه عرض شمالی «خط استوا» و 44 درجه و 2 دقیقه تا 47 درجه و 23 دقیقه طول شرقی «از نصف النهار گرینویچ» قرار گرفته است.استان اذربایجان غربی در شمال غربی ایران قرار گرفته و از شمال به کشورهای جمهوری خودمختار نخجوان و ارمنستان از مغرب به کشورهای ترکیه و عراق ، از جنوب به استان کردستان و از مشرق به استان های آذربایجان شرقی و زنجان محدود می گردد. طول مرز آبی و خاکی این استان با کشورهای همسایه ، مجموعا 823 کیلومتر و به ترتیب زیر میباشد:
ازطرف شمال نزدیک به 135 کیلومتر ، مرز آبی رودخانه ارس با نخجوان و ارمنستان ، از طرف شمال وغرب نزدیک به 488 کیلومتر مرز خاکی با کشور ترکیه ، از طرف غرب نزدیک به 200 کیلومتر مرز خاکی با کشور عراق.
مرز ایران و جمهوری های نخجوان و ارمنستان را در آذربایجان غربی ،رود مرزی ارس دربر می گیرد که از محل تلاقی قره سو به ارس شروع می شود ودر محل به هم پیوستن آق چای به ارس خاتمه می پذیرد. این خط مرزی 135 کیلومتر طول دارد.بخشی از این مرز طبیعی را دریاچه ارس که در پشت سد ایجاد شده است تشکیل میدهدو از طرف ایران قزل قشلاق و از طرف جمهوری نخجوان ، مرکز نخجوان قرار گرفته است.
استان آذربایجان غربی طولانی ترین مرز را با استان آذربایجان شرقی دارد به طوریکه این مرز از به هم پیوستن رودآق چای به ارس در غرب جلفا شروع شده وپس از عبور از شرق رود مزبور و قطع راه مرز به بازرگان و ناحیه ولدیان «خوی » و راه آهن ایران – ترکیه دریاچه ارومیه که مرز طبیعی دو استان است را در جهت شمال غربی به جنوب شرفی پشت سر گذاشته ، در جنوب دریاچه این امتداد در جهت جنوب شرقی مسیر زرینه رود «جغتو» از میان کلکان «مراغه» و میاندوآب چاراویماق «هشترود» و صائین قلعه «شاهین دژ» و احمد آباد سفلی «تکاب» عبور نموده و در مرز زنجان خاتمه می یابد.

فهرست

موقعیت تاریخی
کرانه غربی شهرستان ارومیه
ویژگی های انسانی
نژاد
نژاد مادها
مهاجرت نژاد آریایی
ماد کوچک و آتروپات
پوشش گیاهی (استان آذربایجان غربی)
نژاد مردم آذربایجان غربی
گیاهان
جنگل ها
جنگل های طبیعی
جنگل های مصنوعی
آب وهوا
توده هوای سرد شمالی
توده هوای قطبی سیبری
توده هوای قطبی بحری
توده هوای حاره بحری
میزان بارندگی در استان
حوزه مغرب دریاچه ارومیه
حوزه شمالی دریاچه ارومیه تا رود ارس
حوزه جنوب دریاچه ارومیه
آب های زیرزمینی
آبهای معدنی
چشمه زنبیل

این فایل در قالب word شامل 30 صفحه می باشد.

دانلود مستقیم از سایت معماری بنا:


نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

code

دکمه بازگشت به بالا