2um2696ox56aekgacxlo-233×250

زندگی نامه حسین امانت
حسین امانت متولد ۱۳۲۱است.
این طراح و معمار ایرانی، نمادی از شهر تهران و ایران مدرن است.
امانت همچنین آرشیتکت و طراح تعدادی چند از مراکز صنایع دستی، مدرسه، کتابخانه و حتی یک شهرک تفریحاتی در ساحل دریای خزر بوده‌است.
او بعدها با بسط دادن کار خویش بناهایی در خارج از کشور را نیز طراحی کرد.
حسین امانت با طرح خود که همان میدان بزرگ آزادی بود به معماری ایران سلامی دوباره کرد و توانست خود را دز آغاز جوانی به معماری با مقیاس جهانی تبدیل کند.
طرحهای برجسته حسین امانت در دیگر کشورها نظیر چین-آمریکا-کانادا مورد استقبال قرار گرفته و به مرحله اجرا رسیده اند.
در حال حاظر آقای امانت در دفتر کارش در کانادا مشغول به کار در طرح ها و پروژه های بین المللی خود است. وی از سال ۱۹۸۰ به عنوان یک شهروند کانادایی در کانادا زندگی می کند.
مشخصه معماری حسین امانت
طرح های حسین امانت را بیشتر به دلیل پیوند معماری کلاسیک غربی با روح معماری شرقی می شناسند. تزئین ساختمان با استفاده از سنگ از دیگر مشخصه های معماری آقای حسین امانت می باشد.
حسین امانت بدنبال نوگرایی در معماری معاصر ایران است.
امانت وجهه بین المللى خود را اول بار بابت طراحى و اجراى ساختمان سفارت ایران در بیجنیگ چین) به دست آورد که در سال ۱۹۸۳ کامل شد. این بنا در حال حاضر یکى از متفاوت ترین و در عین حال زیباترین سفارتخانه هاى کشور چین است. او در این ساختمان توانست سنت معمارى ایرانى را به شکل قابل قبولى پیاده و اجرا کند.
، او با درک درست موقعیت و زمان برای پیشرفت خود از سبک معماری مدرن خود در ایران و بعد ها در ایالات متحده فاصله گرفت و به سمت سبک معماری یونان رفت که مشخصه عمده آنها، هماهنگى و هارمونى شان با ساختمان ها و باغ هاى اطراف بود. او خود درباره بناهایى که به سبک معمارى کلاسیک یونان طراحى کرده گفته است: «من دیدم چطور سبک کلاسیک مى تواند با باغ هاى اطراف این جا (منطقه حیفا) تناسب و هماهنگى داشته باشد.
منطق من این است: ما در زندگى مدرن در شتاب و تحرک به سر مى بریم و زمانى براى دقت کردن به جزئیات یک ساختمان کلاسیک نداریم. اما سبک کلاسیک براى جامعه اى که در آسودگى و رفاه به سر مى برد، معنا مى دهد، جامعه اى که زمان کافى براى مراقبه و نیایش دارد. ساختمان هاى مدرن بعد از انقلاب صنعتى، رشد و گسترش پیدا کردند، دوره اى که زندگى مادى بر معنویت غلبه پیدا کرد اما من فکر مى کنم زیبایى فاکتور مهمى در طراحى است، چون زیبایى براى روح انسان خیلى سودمند و مفید است.
اما تلاش مهندس حسین امانت در به کار گیری ازاصول معمارى ایرانى را در بناهاى مدرن خود قابل تقدیر است…
برج میدان آزادی تهران ‌بهترین نماد ” نوگرایی ” معماری معاصر ایران است. سازه برج میدان آزادی نماد ایران پیش از اسلام و پس از اسلام را به نمایش گذاشته است. معماری برج آزادی تهران تقلیدی نیست و ایرانیت،کالبد این برج و اسلامیت،تزئین برج آزادی است.
معماری برج آزادی تلفیقی از معماری دوران هخامنشی، ساسانی و اسلامی است. این بنای سه طبقه چهار آسانسور و دو راه پله و ۲۸۶ پلکان دارد. در محوطه زیرین آزادی چندین سالن نمایش، نگار خانه ، کتابخانه ، موزه و…قرار دارد. ارتفاع آن از سطح زمین ۴۵ است.
حسین امانت:من در آنجا با مراجعه به سنت معماری ایران یک گنبد رسمی بندی شده آجری را درست کردم تا بگویم هنوز هم می شود با تکیه بر گذشته یک کارهایی کرد
طرح آب نما و فواره ها هم ملهم از باغ های ایرانی است. همین طور شیب میدان با دقت و به منظور خاصی طراحی شده، حد ارتفاع برج شهیاد ۴۵ متر است؛ چون نزدیک فرودگاه مهرآباد قرار گرفته و نمی شود بلندتر از این ساخت.
نقوشی که در میدان هست و باغچه ها و گل کاری ها را شکل می دهد، از طرح داخلی گنبد مسجد شیخ لطف الله اصفهان الهام گرفته شده؛ منتها هندسه دایره گنبد تبدیل به بیضی شده است. هندسه بنا یک هندسه مربع مستطیل است که از روی چهار پایه خود می چرخد و ۱۶ ضلعی می شود و بالاخره به صورت یک گنبد شکل می گیرد. البته شما این گنبد را از بیرون نمی بینید، اما از داخل برج قابل مشاهده است. دو طبقه داخل برج، یکی بالای قوس طاق اصلی و دیگری زیر گنبد است که با آسانسور به آن می رسید. این طبقه که به عنوان نمایشگاه طراحی شده با گنبدی از بتن سفید پوشیده شده. این گنبد مقرنس ایرانی را به نوع تازه ای اجرا می کند و ارتفاع آن از بام شهیاد بیرون می زند و از بام دیده می شود که با کاشی های فیروزه ای معرق ایرانی پوشیده شده است.
از دیگر سازه‌های طراحی شده به دست وی می‌توان به این موردها اشاره کرد:
-ساختمان ابن سینا در دانشگاه صنعتی شریف (آریامهر پیشین) در سال ۱۳۵۴
-ساختمان سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری (مرکز صنایع دستی پیشین)، کامل شده در سال ۱۳۶۳
-ساختمان سفارت ایران در پکن (کامل شده در سال ۱۳۶۲)
-مرکز بهائیان در ویرجینیا آمریکا
-مرکز بهائیان در تگزاس آمریکا
-ساختمان مقر بیت العدل اعظم، از ساختمان های حول مقام اعلی، بارگاه باب در حیفا،
-دارالتبلیغ بین‌المللی از ساختمان‌های حول قوس مقام اعلی،
-محفظه آثار بهائی از ساختمان‌های حول قوس مقام اعلی،
-مشرق‌الاذکار در ساموآ
امانت همچنین آرشیتکت و طراح تعدادی چند از مراکز صنایع دستی، مدرسه، کتابخانه و حتی یک شهرک تفریحاتی در ساحل دریای خزر بوده‌است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

code

دکمه بازگشت به بالا