طراحی تولید صنعتیعناصر و جزئیات ساختمانی

دانلود پاورپوینت سیستم مدیریت هوشمند ساختمان

فهرست مطالب

سیستمهای روشنایی در ساختمان سازی
مقـدمـه
سیستم مدیریت هوشمند ساختمان چیست؟
دلیل منطقی استفاده از سیستم مدیریت هوشمند در ساختمان چیست
سیستم مدیریت هوشمند ساختمان ایران از نظر فنی چگونه عمل می کند؟
مدیریت اتفاقات خاص
برخی از اهداف سیستم مدیریت هوشمند ساختمان
وظایف سیستم مدیریت هوشمند ساختمان
روشنایی و تاسیسات ساختمان
سیستم هوشمند روشنایی: ( نوین، جذاب و دلپذیر)
سرویس های  بهداشتی و حمام
قابلیت طراحی برای کاربردهای مختلف
سیستم های کنترل هوشمند موتورخانه

سیستمهای روشنایی در ساختمان سازی

خانه هوشمند در دنیا با نامهای Intelligent Houseیا Smart Home شناخته شده است. خانه ای که نسبت به شرایط محیطی خود و همچنین فرمانهای صاحب خانه بدلیل دارا بودن یک هوش مصنوعی ، می تواند عکس العمل نشان دهد و همچنین این هوش مصنوعی می تواند بصورت اتوماتیک برخی از کارها را انجام دهد .باید دقت داشت که در یک خانه مدرن هوشمند همه توانمندی های تکنولوژی در جهت کاهش خطر برق، افزایش ایمنی در برابر سرقت و نفوذ افراد غیر مجاز به خانه و امنیت در برابر حوادثی مانند آتش سوزی و … در یک جمله در جهت افزایش ایمنی ، امنیت و آسایش انسان طراحی شده است. سیستمی که یک خانه معمولی را تبدیل به خانه هوشمند می کند BMS یا سیستم جامع مدیریت ساختمان نام دارد. که امروزه در صنعت ساختمان جایگاه ویژه ای پیدا کرده و زمان آن فرا رسیده تا با استفاده از این سیستم سطح استاندارد اجرای برق پروژه ها را تغییر و کیفیت آنرا افزایش دهیم.

مقـدمـه

مصرف انرژی در چند دهه اخیر به طور سرسام آوری افزایش یافته است. بعد از بحران انرژی سال 1974 که با بالا رفتن قیمت نفت خام و قیمت انرژی همراه بود، بطور کلی روند مصرف انرژی کمی تغییر کرد و کشورهای بدون نفت در مصرف آن بطور سیستماتیک تر عمل نمودند . به همین دلیل ممالک مصرف کننده انرژی برای جایگزینی انرژی های جدید و صرفه جویی در مصرف انرژی و استفاده بهتر از انرژی های موجود گام برداشته اند .

تا کنون اقدامات مفیدی در زمینه بهینه سازی مصرف انرژی در کشور به ثمر رسیده است . اما علیرغم موارد به انجام رسیده، همچنان پتانسیلهای بسیار گسترده ای برای بهینه سازی مصرف انرژی در کشور وجود دارد، که در صورت بکارگیری راهکارهای مناسب، نتایجی همچون کاهش سطح تقاضای انرژی و محدود شدن نرخ رشد رو به افزایش ظرفیت سازی نیروگاهی ، بهبود الگوی تولید، مصرف و بهبود ضریب استفاده از سیستم موجود و آزاد سازی ظرفیت های عرضه برای حضور فعالتر در بازارهای بین المللی انرژی را به دنبال خواهد داشت .

برای رسیدن به چنین هدفی، تولید کنندگان و نیز مصرف کنندگان انرژی نیازمند توانایی برای کنترل و مدیریت سیستم های انرژی بر خود میبا شند . باید خاطر نشان ساخت که تولید کنندگان انرژی ، نیازمند به اطلاعات کافی پیرامون الگوی مصرف خود میباشند تا بتوانند مدیریت موثر و لازم را داشته و همچنین بتوانند قیمت گذاری تولید انرژی و روند برنامه ریزی آن را از حداکثر به سطح متعادل برسانند و مصرف کنندگان نیز باید به میزان مصرف انرژسی خودشان پی ببرند تا بتوانند آن را کنترل کنند . از آنجایی که اتلاف انرژی در ایران در بخش ساختمان بیش از یک سوم انرژی مصرفی کشور را به خود اختصاص داده که به نظر میرسد ارزش آن به قیمت جهانی سالیانه بالغ بر شش میلیارد دلار میشود . لذا در این متن بیشتر بخش ساختمان مورد توجه قرار دارد و در خصوص ساختمانهای هوشمند و سیستم مدیریتی آنها مطالبی ذکر میگردد .

سیستم مدیریت هوشمند ساختمان چیست؟

سیستم مدیریت هوشمند ساختمان سیستمی است که در آن با استفاده از آخرین تکنولوژی ها شرایط و امکانات ایده آلی برای ساکنین فراهم می گردد و همزمان با آن مصرف انرژی نیز در ساختمان بهینه می شود.

هدف اصلی استفاده از این سیستم، استفادۀ بهینه از امکانات موجود و انرژی می باشد که در نتیجه علاوه بر آسایش ساکنین، سرمایه اولیه ای که صرف اجرای BMS شده بود نیز با صرفه جویی در مصرف انرژی باز می گردد.

سیستم مدیریت هوشمند ساختمان بخشهای مختلف ساختمان را کنترل می کند و شرایط محیطی مناسبی را ایجاد می نماید. کنترل هوشمند دما، کنترل اتوماتیک امنیت ساختمان، مدیریت هوشمند اطفای حریق و… از قابلیتهای سیستم مدیریت هوشمند ساختمان می باشند. کنترل و دسترسی به سیستم مدیریت هوشمند با استفاده از نرم افزارهای مربوطه در داخل ساختمان و حتی خارج از آن (از طریق اینترنت) مقدور می باشد.

سیستمهای کنترل هوشمند انعطاف پذیری بالایی دارند که میتوان براحتی آنها را با نیازهای مختلف منطبق نمود.

سیستم مدیریت هوشمند ساختمان ایران از نظر فنی چگونه عمل می کند؟

در سیستم “مدیریت هوشمند ساختمان ایران”، کلیه اطلاعات بر روی بستر شبکه محلی ساختمان و پروتکل Ethernet جابجا می گردد و بنابراین نیازی به سیم کشی مجدد و حجم بالای سیم و کابل در مسیرهای طولانی نمی باشد. خرابی و عیب کمتری را ایجاد می نماید و تشخیص عیب ها به سرعت انجام می گردد.

مدیریت فعالیت ساختمان در دو سطح انجام می گیرد. سطح اول توسط کنترل کننده های محلی که سخت افزارهای تولید شده توسط کنسرسیوم می باشند که مدیریت هر فضای مستقل به یکی از آن ها واگذار می گردد و سطح دوم، نرم افزار مرکزی که کلیه کنترل کننده های محلی ساختمان و دوربین های امنیتی را مدیریت می نمایند.

به دلیل دو سطحه بودن مدیریت ساختمان توسط نرم افزار مرکزی و کنترل کننده های محلی، در صورتیکه ارتباط بین کنترل کننده محلی و نرم افزار مرکزی به هر دلیلی قطع شد، کنترل کننده محلی به فعالیت خود ادامه می دهد و فضای مربوط به خود را در موارد اصلی و ضروری مدیریت و کنترل می نماید، لذا وقفه در مدیریت ساختمان رخ نمی دهد.

برخی از اهداف سیستم مدیریت هوشمند ساختمان

 ایجاد محیطی مطلوب برای افراد حاضر در ساختمان

 استفاده بهینه از تجهیزات و افزایش عمر مفید آنها

 ارائه سیستم کنترلی با قابلیت برنامه ریزی زمانی عملکرد

 کاهش چشمگیر هزینه های مربوط به نگهداری و بهینه سازی و صرفه جویی در مصرف انرژی

عدم نیاز به پیمانکار دائمی ساختمان

 امکان مانیتورینگ و کنترل تمامی نقاط تحت کنترل از طریق یک ویا اینترنت  PC

با توجه به یکپارچه سازی ساختمان ، تمام تجهیزات بصورت هماهنگ کارکرده و امکان تداخل و بروز مشکلات ناشی از عدم هماهنگی از بین می رود

 امکان گرفتن گزارش های آماری از تمامی تجهیزات و عملکرد آنها به منظور بهینه سازی مصرف و عملکرد.

سیستم هوشمند روشنایی: ( نوین، جذاب و دلپذیر)

تصور کنید روشن ,خاموش و یا دیم کردن همه یا تعدادی ازچراغها را تنها با یک دکمه ا ز ریموت کنترل . شما می توانید در حالی که روی مبل  به راحتی نشسته و با نور مطلوبتان تلویزیون تماشا می کنید. با فشردن فقط یک دکمه از ریموت با پایان برنامه مورد علاقه تان نور تمام چراغها را به شکلی جذاب و دلپذیر برای مطالعه روزنامه تنظیم کنید. تصور کنید با چیده شدن میز غذا خوری همزمان با حرکت شما و میهمانان عزیزانتان به سمت آن، چراغها به آرامی کم نور و یا خاموش می گردند و چراغهای متمرکز بر میز غذاخوری با زیبایی چشمگیری به اندازه ای که شما خواسته اید پر نور می گردند. در هنگام خواب و یا خروج از منزل، شما می توانید فقط با یک کلید تمام چراغها را خاموش و یا به دلخواه در فضاهایی نور ملایم و مناسبی را در نظر بگیرید.

 

این فایل در قالب پاورپوینت شامل 73 اسلاید می باشد.

دانلود مستقیم از سایت معماری بنا:


نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

code

دکمه بازگشت به بالا