مطالعات اولیه پروژه

دانلود پاورپوینت معرفی کامل مطالعات معماری موزه

مقدمه:

تا کنون هیچ تعریف تئوری جامعی برای این که مشخص کند موزه چگونه مکانی است ابراز نگردیده است، البته این بدان معنا نیست که هیچ درک صحیحی از اینکه موزه چیست وجود نداشته باشد زیرا موزه‌هایی که ساخته شده‌اند و طرحهایی که بوسیله طراحان مختلف عرضه گشته‌اند هر کدام خود گویای این مطلب است که موزه بدون تعریف خاصی بتواند بطورجامع درموردکلیه موزه‌ها صادق باشد می‌تواند بوجود آید و هر موزه‌ای شکل خاص خود را یافته و در دسترس عموم قرار گیرد .

فصل اول:

_ شناخت موزه

تعریف لغوی موزه:
این واژه که زبان لاتین و از کلمه موزن بوده و به معنی مجلس فرشتگان الهام‌فصل، مشتق شده است، توسط “گیوم” و در واژه‌نامه‌اش به نام، فرهنگ یونانی لاتین، به عنوان مکانی وقف شده به فرشتگان الهام‌فصل و مطالعه که در آن آدمی به مقوله‌های اصیل می‌پردازد تعریف گشته است.
نام موزه از لغت فرانسوی Musee گرفته شده و به معنای مکانی است که مجموعه بزرگی از آثار باستانی و صنعتی و چیزهای گرانبها را در آن به معرض نمایش می گذارند و دانشمندان و پژوهشگران و هنرمندان و علاقه مندان از آن استفاده می کنند. کلمه موزه را فرانسویان از لغت یونانی گرفته اند. موزه نام تپه ای در آتن بوده است که در آن عبادتگاهی برای موزه ها ساخته شده بود.
موزه محل غیر انتفاعی است که اهداف آموزشی داشته و بوسیله جمعی متخصص اداره می‌شود. از جمله وظایف اصلی هر موزه جمع‌اوری و نگهداری آثار است.هدف اولیه از پیدایش موزه‌ها به مفهوم نوین و به روش شناخته شده امروزی ایجاد مکانهایی برای نگهداری اموال شخصی و یا ثروتهای صرفاً ملی بوده است.
اشتیاق به گردآوری اشیاء زیبا، گرانبها و کمیاب و یا صرفاً غریب امری است که ریشه در نهاد و سرشت آدمی داشته و دارد.
جوامع این اشیاء را نه به انگیزه احتکار بلکه به منظور بهره‌گیری از آنها محفوظ می‌دارند.موزه‌ها به وجهی سازمان یافته‌اند که از گنجینه‌هایشان در جهت اهداف فرهنگی استفاده شود.به دیگر سخن موزه‌ها از خلال ارزشهایی که آنها را فرا می‌گیرند و به صور مرتبی بیان می‌دارند منظری عینی از جهان سه بعدی را در ذهن بازدیدکنندگان خود متبادر می‌سازند و به‌ آنان امکان می‌دهند که روح نافذ خویش را در مورد میراث خود بکار بسته و از این راه به کنجکاوی خود میدان عمل دهند
پژوهشگران و متخصصان موزه داری، به دنبال ریشه یابی واژه موزه به مبدأ “هلنی” بسنده کرده و تاریخ موزه و تاریخگذاری این پدیده را این گونه تعریف کرده اند:
“معبد خدایان هنر شعر و موسیقی که بر فراز تپه ای در آتن قرار داشت، نخستین موزه ای است که در تاریخ موزه ها نام برده می شود و موزه “آشمولین” در شهر آکسفورد نخستین موزه ای است که آثار مشرق زمین را در خود محفوظ داشته است. نخستین موزه در قاره آسیا موزه “هارمیتاژ” یا “هرمیتاژ” در لنینگراد روسیه است و اولین موزه ایران در سال ۱۲۹۵ هـ .ش به نام “موزه ملی ایران” پایه گذاری و گشایش یافته است.

_ وظایف موزه:

یکی از مهمترین وظایف یک موزه برقرار کردن ارتباط فرهنگی بازدید کننده با شیئی به نمایش در آمده است. در حقیقت باید کوشید تا همان ارتباط وحسی را که بین خالق یک اثر و خود وجود داشته به نوعی دیگر به بازدیدکنندگان منتقل نمود که این امری دور از دسترس نیست.
موزه ها روزانه بازدید کنندگان زیادی در سنین مختلف با فرهنگ های گوناگون دارند، اگر با موزه آرایی سنجیده و راهنمایی مناسب ارزش تاریخی و هنری هر شیئی بر بیننده مشخص شود، یک شیئی سفالی ساده مربوط به هزاره اول پیش از میلاد همانند یک تابلوی نقاشی معاصر جذاب و پر بیننده خواهد شد.

_ اهداف موزه

۱. گردآوری، حفظ و نمایش آثار هنری معاصر و گسترش سطح شناخت جامعه
۲. شناساندن هنرهای معاصر اصفهان، سایر استانهای ایران و هنر معاصر بین الملل
۳. عرضه و نمایش دائمی هنرهای معاصر و سایر کشورها
۴.آشنا نمودن مردم و خصوصاً هنرمندان با هنرهای معاصر
۵.برقراری ارتباط با موزه ها و مراکز حفظ، آموزش و اشاعه هنر معاصر در ایران و سایر کشورها
۶.برنامه ریزی و ارائه طرح های لازم برای تشویق، تحقیق و پژوهش در زمینه هنرهای معاصر
۷.ایجاد برنامه های آموزشی جهت آشناسازی جامعه و خصوصاً هنرمندان با هنر معاصر از طریق برگزاری جلسات سخنرانی، برنامه بازدید، گردهمایی، انتشار کتاب و مجله، امور سمعی و بصری، مرمت آثار و انجام خدمات فنی
۸.ایجاد بانک اطلاعات هنرمندان معاصر ایران با عنایت خاصه به شهر تاریخی اصفهان بازگشت

_ عمده فعالیتهای موزه

برپایی نمایشگاههای هنری در سطوح استانی، ملی و بین المللی
برگزاری جلسات سخنرانی و سمینارهای تخصصی در ارتباط با رشته های مختلف هنری
گردآوری، حفظ، مرمت و نمایش آثار هنری نفیس
آشنا نمودن مردم و هنرمندان با هنرهای معاصر
برقراری ارتباط با موزه های و مراکز فرهنگی، هنری داخلی و خارجی

_ انواع موزه از نظر کاربرد

موزه ها به انواع زیر تقسیم می شوند :
موزه هنری ,موزه تاریخی ,موزه علمی(علوم) ,موزه اختصاصی(تخصصی) ,موزه جنگ
موزه هنری شامل :موزه های فرش ,نقاشی,…..
موزه تاریخی شامل:مردم شناسی,تمبر و اسکناس ,باستان شناسی ,اماکن باستانی و …..
موزه علمی شامل : تاریخ طبیعی ,هرباریوم ,اسباب بازی های فکری نوجوانان و….
موزه اختصاصی شامل : تکنولوژی و فناوری و…..

_ بخش‌های مختلف موزه

۱-اتاق بسته بندی وارسال
۲-بخش اداری
۳-بخش اسلاید وعکس
۴-کارگاههای حفاظتی
۵-انبار
۶-تالار سخنرانی
۷-گالری
۸-رستوران
۹-اتاق مطاله
۱۰-فرشگاه محصولات فرهنگی
۱۱-اتاق نمایش
۱۲-فضاهای سبز

_ فصل دوم

شناخت بستر طرح

_ پیشینه تاریخی و موقعیت جغرافیایی استان ایلام
تاریخ ایلام سه دوره ایلام کهن، ایلام میانی و ایلام جدید طبقه بندی کرده اند.
استان ایلام فروزان از تمدن دیر پای سرزمین ایلام باستان است. این استان بخشی از تمدن ایلام قدیم بوده که حدود ۳۰۰۰ ق.م بوجود آمده که در این دوران تا سال ۶۴۰ ق.م به حیات خود ادامه داده است و در دوران طلایی خود از اقتدار خاصی برخوردار بوده است. ایلام که در کتیبه های بابلی (آلام یا آلامتو) آمده است به قولی معنی کوهستان یا (کشور طلوع خورشید) را میدهد.
استان ایلام سرزمینی است که در غرب کشور واقع شده وبا استانهای کرمانشاه در شمال، لرستان درغرب وخوزستان در جنوب همسایه می باشد. در بخش غربی با ۴۲۵کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق هم مرز می باشد.استان ایلام با مختصات جغرافیایی ۴۲/۴۵ تا ۱۰/۴۸ طول شرقی از نصف النهار گرینویچ و۵۸/۳۱ تا ۱۵/۳۴ عرض شمالی از استوا واقع شده است.
مساحت کل استان ۱۹۰۴۴ کیلومترمربع بوده که قسمتهای عمده آن کوهستانی ودارای منابع غنی و شکارگاههای حفاطت شده می باشد. کوههای مرتفع وپوشش جنگلی مناسب، رودخانه های پر آب ودشتهای پست و کم ارتفاع باعث گردیده که فصول سال در این منطقه چنان به هم آمیخته اند که مناطق گرمسیری، سردسیری و معتدلش در آغوش همدیگرند.
استان ایلام دارای شش شهرستان به نام آبدانان- ایوان- ایلام- شیروان چرداول-مهران و دهلران بوده که مرکز آن شهر ایلام می باشد.
دهلران یکی از حوزههای کلیدی زیست محیطی خاور نزدیک و یکی از نخستین مناطقی است که اجداد وحشی اکثر قریب به اتفاق حیوانات و گیاهانی که در شرق نزدیک اهلی گردیدند در محیط زیست طبیعی خود بسر میبردند.

فصل سوم:

برنامه ریزی فیزیکی موزه:

عرصه بندی کل مجموعه
برای عرصه بندی موزه و تقسیم بندی عناصر نمایش باید بین مجموعه اشیاء به نمایش درآمده، مدار بازدید یا محورهای هدایت و بخش های اطلاع رسانی هماهنگی به وجود آورد. در هر موزه ای به اعتبار و ارتباط با بازدیدکننده، سه عرصه ی مختلف وجود دارد:
عرصه عمومی: با دسترسی بی واسطه ی عموم مردم. شامل گالری ها، کتابخانه، آمفی تأتر و …
عرصه خصوصی: که میزان فضای ناچیزی نیاز دارد و شامل فضاهای اداری، انبارها، خدمات داخلی بنا و … می باشد.
عرصه عمومی- خصوصی: شامل فضاهای تحقیقاتی، آموزشی، رستوران ها، سرویس های بهداشتی و دیگر خدمات رفاهی می باشد.

عرصه بندی موزه بر اساس عملکرد:

۱- معرفی
۲- اداری
۳- پژوهشی
۴- آموزشی
۵- خدمات رفاهی و عمومی
۶- خدمات پشتیبانی

_ ضوابط واستاندارهای صندلی های سالن اجتماعات

_ انواع آسانسورها و طراحی آنها در موزه

انواع آسانسور :
هیدرولیکی : برای ساختمانهای کوتاه مرتبه ، سرعت های تا یک متر بر ثانیه ، بهترین هدف طراحی که بدون اتاق حمایت آسانسورهاست .این آسناسورها نصب و نگهداری کم خرجی دارند . دیوار حمال نیاز ندارند .
بالابردنده ای : برای ساختمانهای میان مرتبه کوتاه مرتبه سرعت های تا ۳ متر بر ثانیه . برای تمام انواع ساختمانها پیشنهاد می شود در حالی که به سرعتهای بالاتر نیازی نیست .
بالابر بدون چرخ دنده : برای ساختمانها ی بلند مرتبه ای پیشنهاد می شود که سرویس دائمی .وجودداشته باشد با سرعتها ۳/۵ برثانیه و بالاتر

آشنایی با طراحی موزه ها و گالری های آثار هنری

موزه ها و گالری های آثار هنری کاربرد های مشابهی داشته و مثل انواع مختلف ساختمانها دارای ویژگی های یکسان فراوانی هستند . بطور کلی مهمترین وظایف موزه ها و گالری آثار هنری ، جمع آوری ، ثبت، حفاظت ، تحقیق ، توضیح و نمایش برخی مدارک مهم است . بهمین دلیل افراد زیادی با مهارت های مختلف مورد نیاز می باشد . بهرحال ، نه تنها بین موزه و گالری آثار هنری تفاوتهایی وجود دارد بلکه بین انواع مختلفی از موزه ها وگالری ها اختلافاتی دیده می شود . برخی از سازمانها مثل سازمان میراث فرهنگی ، تفریحی و بعضی موسسات فرهنگی نیز جزو موزها محسوب می شوند.

_ سطوح مختلف یک موزه با کارکرد و کاربرد آموزش:

فضاهای آموزشی دائمی یا موقت ۴۰%
فضاهای نمایشی دائمی ۴۰%
فضاهای آموزشی ۳%
فضاهای آرشیو ۱۹%
فضاهای نگهداری ۱۳%
فضاهای نمایشی موقت ۸%
تسهیلات بازدیدکنندگان ۶%
سایر فعالیتها ۶%

فضاها و دیاگرام روابط فضاهای موزه

فضاهای موزه:
۱-تالارورودی یا لابی
۲-گالری ها یا تالار های نمایش آثار
۳-کتابخانه
۴-آزمایشگاه
۵-چایخانه یا کافه تریا
۶-انبار آثار
۷-بخش اداری
۸-آمفی تئاتر
۹-بخش آموزشی -تحقیقاتی
فصل چهارم

مسائل تکمیلی در خصوص ساخت موزه

_ معرفی سازه بتنی در اجرای موزه:

سازه ای است که مصالح اصلی آن که برای تحمل نیروها و انتقال آنها به کار می‌رود از ترکیبات بتن با انواع آرماتور‌ها است.مزیت‌های پیش تنیدگی در افزایش کارایی سازه هاپیش تنیدگی روشی است برای مقاوم سازی بتن یا مواد دیگر که توسط رشته‌های فولادی با مقاومت بالا و یا میلگردها انجام می‌شود و بطور کلی به آن Tendon یا همان فولادهای پس تنیدگی با جک گفته می‌شود.کاربرد پیش تنیدگی در سازه‌های پارکینگ ها، ساختمان(آپارتمانها) و در دفاتر کار، دالهای بتنی روی زمین، پلها و ورزشگاه ها، حفاری‌های سنگ و خاک، تانکهای ذخیره آب و مواد شیمیایی و … می‌باشد.
_ معرفی سازه فلزی در اجرای موزه:
در این نوع ساختمان با استفاده از قالب بندی ساختمان بتنی بصورت یکپارچه اجرا می شود.
سازگاری مواد و مصالح با شرایط اقلیمی مناطق مختلف ایران
عدم استفاده از موادی که برای سلامتی انسان مضر باشد.
در این سازه هیچگونه محدودیت طراحی وجود ندارد ایزولاسیون در برابر سرما ـ گرما ـ رطوبت قابلیت اجرای سازه از یک الی پنج طبقه مقاوم در برابر زلزله ، بلایای طبیعی طول عمر حداقل یکصد سال مقاومت در برابر آتش سوزی

فصل پنجم :

بررسی نمونه های داخلی و خارجی موزه

_ معرفی موزه هنر میلواکی

مشخصات ساختمان MAM
معمار : سانتیاگو کالاتراوا
مکان : میلواکی ، ویسکانسن ، ایالات متحده
تاریخ ساخت : سال ۱۹۹۴ تا ۲۰۰۱ میلادی
مساحت کل ساختمان : ۱۳هزار متر مربع
طول بنا : ۱۴۹ متر
بیشترین عرض بنا : ۴۳ متر
حداکثر ارتفاع بنا : ۳/۱۱ متر
هزینه اجرای پروژه : بیش از ۱۰۰ میلیون دلار

_ موزه هنــر سامسونگ، سئول- کره جنوبی

دو حجم سفالین اصلی ماریو بوتا در موزه هنرهای سنتی جدید سئول قابل تشخیص می­باشد. در طول دوره­ای که موزه هنرهای باستانی در حال ساخت بود، قسمت بزرگتری از مرکز فرهنگی و ساختمان­های آن توسط معمار مشهور بین المللی به نام جان نوول طراحی شد. بعدها موزه هنرهای معاصر نیز توسط وی طراحی گردید و بخش دیگر کار هم توسط رم کولهاوس با عنوان نمایشگاه موقت حقوق خلق شد و به راستی عرصه را برای یک رقابت پر مفهوم برای گروه مشهوراین معمار سویسی آماده نمود.

موزه هنرهای معاصر تهران

موزه هنرهای معاصر تهران یکی از موزه‌های شهر تهران است. این موزه در سال ۱۳۵۶ خورشیدی (۱۹۷۷ میلادی) به کوشش و ابتکار فرح پهلوی در گوشه غربی پارک لاله و در زمینی به مساحت ۲۰۰۰ متر مربع (به جز باغ تندیس‌ها) بنا شد.
این موزه شامل مهم‌ترین و جامع‌ترین مجموعه از هنر غربی در قاره آسیا است.
معماری موزه هنرهای معاصر تهران مجموعه‌ای است از سنت، مدرنیسم و اندیشه فلسفی که به دست معمار ایرانی کامران دیبا طراحی شده‌است. هشتی، چهارسو و گذرگاه‌ها از جمله عناصر چشم‌نواز این مجموعه بدیع به شمار می‌رود. همچنین تأثیر بادگیرهای یزد بر معماری مجموعه واضح است. هشت نگارخانه موزه که با اختلاف سطحی بی نظیر نسبت به هم بنا شده‌اند، بیننده را در مسیری چرخشی گرداگرد فضای اصلی موزه می‌گردانند؛ این مسیر به گونه‌ای طراحی شده‌است که انتهای هشتمین و آخرین نگارخانه به هشتی یا همان نگارخانه اول باز می‌گردد.

این فایل دارای۲۱۴ اسلاید به صورت پاورپوینت میباشد.

دانلود مستقیم از سایت معماری بنا:


 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

code

دکمه بازگشت به بالا