بزرگان معماریسبک های معماری

دانلود پاورپوینت معرفی معماری ارگانیک

مکتب شیکاگو زادگاه معماری ارگانیک:

در دو دهه آخر قرن ۱۹ در شیکاگو تعدادی مهندسان سازه و جوان وجود داشت که عمدتا تحصیل کرده اروپا و شرق امریکا بودند که مکتب شیکاگو را بنیان نهادند. اولین مهندس مطرح در این مکتب ویلیام لی بارون جنی بود که در سال ۱۸۶۸ کتابی با عنوان اصول و عمل در معماری را تحریر کردکه این نسخه جز‌ء اولین مدارک معماری مدرن به شمار می آید. شرکت آدلر و سالیوان دیگر شرکت مهم در مکتب شیکاگو محسوب می شد که لویی سالیوان معروف ترین معمار این سبک یکی از مدیران ای شرکت بود. وی برای اولین بار شعار فرم تابع عملکرد را که از شعارهای محوری معماری مدرن است مطرح کرد.
فرانک لوید رایت اولین تجربه حرفه ای خود را در دفتر آدلروسالیوان کسب کرد و همواره برای دو نفر ذکر شده احترام خاص قائل بود او سالیوان را به عنوان استاد محبوب و از آدلر به عنوان کهن سرو بزرگ یاد میکرد البته رایت مقید به این مکتب باقی نماند و پس از جدا شدن از آدلر و سالیوان با اجرای خانه روبی (۱۹۰۹)بنیان گذار سبکی از معماری شد که وی را به شهرت جهانی رساند.

از رمانتیک تا ارگانیک:

معماری ارگانیک را می توان در فلسفه رمانتیک ریشه یابی کرد رمانتسیم جنبش ادبی و هنری بود که در اواخر قرن ۱۸ میلادی شکل گرفت و قطب مخالف(آنتی تز) کلاسیک است و مبانی آن اعتقاد به ارزش تجربه شخصی و فردی است.
در کلاسیک هنرمندان از اصول و قوانین نظری تبعیت می کنند و متکی به عقل و خرد می باشد در صورتی که توجه رمانتیک ها بر احساسات غرایز عواطف و تخیل انسانی است برای همین است که فلاسفه کلاسیک اکثرا ریاضی دان هستند و فلاسفه رمانتیک همچون ویکتور هوگو ،گوته، آلفرد دوموسه ، مک فرسن و فردریش ویلهام شیلینگ ادیب و شاعر بودند.
شیلینگ معتقد بود که طبیعت جزئی از انسان است و بین این دو هیچ جدایی وجود ندارد. برای همین است هنرمندان رمانتیک همواره در پی تحسین طبیعت هستند در صورتی که کلاسیک ها به دنبال سلطه بر طبیعت هستند.
به اعتقاد فرانک فرنس (استاد سالیوان)همه فرمهای طبیعت پویا (دینامیک) هستند نیروها و فشارهایی که در ساختار یک حیوان دخیل هستند ، رشد و گسترش در فرم گیاهان و صدفها تصویری از یک شکل زنده است . اگر یک کار هنری بخواهد بیان کننده باشد باید به صورت ارگانیک ساخته شود بیان در معماری باید در حل کردن نیرو های فزیکی که در یک کالبد ارگانیک عمل می کند صورت گیرد.
همانگونه که قبلا گفته شد سالیوان از پایه گذاران مکتب شیکاگو و معماری مدرن در آمریکا بود . وی نیز اعتقاد بسیار زیاد به فرم های طبیعی داشت .وی تابعیت فرم را در برابر عملکردی می دید که در پرسه رشد و حرکت طبیعی بود.
فرانک لوید رایت، به جرات یکی از خلاقترین معماران و نظریه پردازان قرن بیستم می باشد.وی در زندگی حرفه ایش که یک دوره بیش از هفتاد ساله بود انواعی از فرمهای معماری را خلق کرد که هنوز در نوع خود بی نظیر هستند.

 اصول معماری ارگانیک

رایت در ۲۰ می ۱۹۵۳ معماری ارگانیک را در ۹ عبارتبدین گونه تعریف می کند.
۱.طبیعت: فقط شامل محیط اطراف مانند جنگل، ابر، دریا و …نمی شود بلکه شامل داخل بناو اجزاء و مصالح آن نیز می باشد.
۲. ارگانیک: به معنای همگونی و تلفیق اجزاء نسبت به کل و کل نسبت به جزء است.
۳.فرم تابع عملکرد: عملکرد صرف صحیح نیست بلکه تلفیق فرم و عملکرد و استفاده از خلاقیت طراح در رابطه با عملکرد ضروری است.
۴.لطافت : خلاقیت طراح باید مصالح و سازه سخت را به صورت فرم های دلپذیر و انسانی شکل دهد.یعنی مکانیک بنا باید در اختیار انسان باشد نه بالعکس.
۵.سنت : تبعیت از سنت اساس معماری ارگانیک است ولی تقلید هرگز.
۶.تزئینات: بخش جدا ناپذیر از معماری. رابطه تزئینات به معماری همانند گل ها به شاخه بوته ها است.
۷. روح: چیزی نیست که به بنا القاع شود بلکه باید در درون آن وجود داشته باشد و از داخل به خارج گسترش یابد.
۸ .بعد سوم : بر خلاف اعتقاد عمومی بعد سوم عرض نیست بلکه ضخامت و عمق است.
۹. فضا: عنصری است که باید درحال گسترش باشد. فضا یک شالوده پنهانی است که تمام ریتم های ساختمان باید از آن منبعث شوند و در آن جریان داشته باشند.

تکنولوژی+طبیعت+خلاقیت= خانه آبشار

شاهکار معماری ارگانیک را می توان در خانه آبشار درپنسیلوانیا (۱۹۳۷) دیدکه به بهترین شکل ممکن عقاید رایت را در مورد معماری ارگانیک نشان می دهد. این بنا نمادی از مخدوش کردن مرز بین ساخت بشر و طبیعت زنده است.

_ موارد طراحی و اجرایی خانه آبشار

منابع

۱.از زمان تا معماری/ت.منوچهر مزینی/مرکز مطالعات شهرسازی/چ.هفتم/۱۳۷۶
۲.مبانی و مفاهیم در معماری معاصر غرب/ن.وحیدقبادیان/دفتر پژوهشهای فرهنگی/چ.سوم/۱۳۸۴
۳.فضا،زمان،معماری/ت.منوچهر مزینی/انتشارات علمی فرهنگی/چ.دوم/۱۳۶۴
۴.معماری و شهر سازی در قرن /ت.لادن اعتضادی/دانشگاه شهید بهشتی/چ.اول/۱۳۸۱
۵.از رمانتیک تا کیهانی/ن.میثم آهنگر/فن آوران همدان/چ.اول/۱۳۸۴
۶تادائو آندو/ت.حمید محمدی/معماری و شهرسازی/چ.دوم/۱۳۸۴

این فایل دارای ۳۵ اسلاید به صورت پاورپوینت میباشد.

دانلود مستقیم از ساین معماری بنا:


 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

code

دکمه بازگشت به بالا